83'
Joery Kaashoek (intikker)

A-junioren zaterdag, A1, 2e klasse 2

8 februari 2014 16:30

De wedstrijd tegen VFC A2 kende vele tegenslagen. Niet alleen begon de wedstrijd op het complex in Vlaardingen pas om 17.15 uur (45 minuten uitloop op de aanvankelijke starttijd van 16.30 uur), ook hadden we slechts de beschikking over 12 spelers. Des te opmerkelijker was de vrij eenvoudige 1-8 overwinning op de nummer 3 in onze competitie.

We begonnen de wedstrijd met een gezonde dosis zelfvertrouwen en al binnen 18 minuten stonden we op een 0-2 voorsprong door twee knappe doelpunten van Jonard Rodriquez, allebei op aangeven van Armano Tempel. Bij het eerste doelpunt omspeelde Jonard de doelman op technisch vaardige wijze en het tweede doelpunt was een mooi lobje over de keeper.

In de 26e minuut kregen we onze volgende tegenslag te verwerken: topscorer Mike Dentro kreeg de rode kaart voorgeschoteld, nadat hij op zeer duidelijke wijze liet merken dat hij best wel pijn had na een op hem gemaakte overtreding. De scheidsrechter was niet bepaald gediend van dergelijk taalgebruik en hij liet Mike voortijdig zijn mond wassen met zeep.

Met 10 man waren we nog steeds de betere ploeg in de eerste helft en Joey Dentro bracht na een mooi uitgespeelde aanval de ruststand op 0-3.

Het strijdplan voor de tweede helft was om VFC op te laten bouwen en vanuit een efficiënte omschakeling toe te slaan met onze snelle aanvallers Silvio van Gelderen en Jonard Rodriquez. Dat plan leek al snel in duigen te vallen na de snelle aansluitingstreffer van VFC in de 1e minuut van de tweede helft. Ondanks het slappe begin van de tweede helft wisten we VFC volledig kapot te counteren. Met twee doelpunten van Silvio en nog twee doelpunten van Jonard liepen we uit naar 1-7. Het toetje was voor Joery Kaashoek, die vlak voor tijd de 1-8 mocht binnentikken nadat de keeper de bal losliet.

Een zeer knappe overwinning die aantoont dat we ondanks alle tegenslagen wel erg sterk in onze schoenen staan.