Pocorni beslist subtopper tussen SVS en VVIJ (2-1)

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

14 februari 2015 14:00

Scheidsrechter

Delft, R.W. van

Een cruciaal zes punten duel in de top van de Eerste Klasse tussen de ploegen van SVS en VVIJ. De ploeg van Marcel van de IJssel uit IJsselstein was immers niet alleen nog volop in de race om een periodetitel maar ook de stand op de ranglijst was van belang. Voor SVS was winst noodzakelijk om de aansluiting met de top niet te verliezen.
Het publiek kreeg in de eerste helft waar voor hun geld. Een open duel met aantrekkelijk aanvallend spel van beide elftallen. Her en der wat foutjes maar dat gaf het spel extra allure. VVIJ opende de score met een doelpunt van Sylvia van den Berg. Later maakte aanvoerster Anouk Angkotta van SVS uit een hoekschop gelijk.

Het tweede deel bracht minder voetbal maar de mogelijkheden voor de aanvalsters van de twee elftallen waren legio. Veel kansen voor VVIJ die van de geboden mogelijkheden geen gebruik maakten en aan de andere kant SVS die ook het net niet kon vinden. Echter negen minuten voor het einde van het duel maakte Sabrina Pocorni van SVS aan alle onzekerheid een einde en slalomde door de IJsselsteinse verdediging. Scoorde op fraaie wijze door de benen van doelvrouwe Tamara Kamps de 2-1 voor Sport Vereniging Schollevaar.

Op basis van inzet en collectiviteit een verdiende uitslag want VVIJ benutte niet de mogelijkheden die het kreeg. Sportief duel onder uitstekende leiding van Menno Kraan uit Gouda.

Een duel tussen twee ploegen die voor de volle winst speelden. De belangen groot want coach Marcel van de IJssel van VVIJ kwam voor de drie punten. Vertelde vooraf dat hij Shamarah Lemmers, Jennifer Ramjiawan, Laura Gaasenbeek en Malissa Klein niet kon inzetten. Ook geluiden van eenzelfde strekking bij de coaches van SVS met Arry Willemsen en Murat Karaulu. Beiden stoppen trouwens aan het einde van dit seizoen vanwege drukke werkzaamheden in het dagelijks leven. Een gezonde spanning vooraf en een eerste actie van Robin Hendriks die heel verrassend kon uithalen. Aan de andere kant gevolgd door een actie van Sabrina Pocorni. Het aftasten was begonnen waarbij de ploeg uit IJsselstein het spel naar zich toetrok. Een hoekschop van Lois Spliet werd goed ingekopt door de sterk spelende Petra Verbeek maar sluitpost Daphne Prins bood redding.

De opbouw vanuit het middenveld was duidelijk beter verzorgd door de meiden van Marcel van de IJssel. Een vrije trap van Ester Weerdenburg was ook de prooi van de in het geel gestoken Prins. In de vijfde minuut kreeg Audrey van der Horst de mogelijkheid de score te openen maar Dounia el Biyar kon het leer nog net over de achterlijn tikken.
Uit de daarop volgende hoekschop in de zesde minuut was het wel raak voor VVIJ. Een corner van Lois Spliet werd in eerste instantie door Petra Verbeek ingekopt maar de bal kaatste terug en kwam pardoes voor de voeten van Sylvia van den Berg die het leer in de touwen schoot. 0-1 voor de meiden uit IJsselstein en die stand was volledig in lijn van het spel.

De thuisploeg nog zoekende de pionnen op de juiste strategische punten te activeren maar VVIJ dicteerde. Kansen volgden voor Lois Spliet, Mandy Cozijn, Audrey van der Horst en Robin Hendriks maar sluitpost Daphne Prins bood keer op keer redding.
Pas na zo’n twintig minuten spel kwam de blauw-witte formatie in het spelpatroon voor en de wedstrijd werd een toppertje. Prima spel van beide sportieve kemphanen met fraaie duels tussen Milou Hoefsloot en Lois Spliet op het scherpst van de snede. Mogelijkheden voor Felicia Farhad Sedighi en Sabrina Pocorni om de stand gelijk te trekken en aan de andere kant een schitterende crosspass met een mogelijkheid voor Lois Spliet.

Ook een open duel met twee teams die doelbewust de aanval zochten met bij SVS de kleine Marcela Cabrera en aanvoerster Anouk Angkotta die het spel verdeelden. Sabrina Picorni kreeg in de 23e minuut de kans de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen maar de jonge doelvrouwe Tamara Kamps greep goed in. Een minuut later kregen Lois Spliet en Audrey van der Horst de mogelijkheid de stand te verdubbelen maar hun inzetten troffen geen doel. Het duel kon alle kanten op en Tamara Kamps redde opnieuw bij een inzet van Sabrina Pocorni. De thuisploeg nam het initiatief volledig in handen met fraaie subtiele bewegingen van Marcela Cabrera. Stuurde Elsa Pinto diep maar die schoot naast.

In de 38e minuut kwam SVS langszij. Een hoekschop op links van aanvoerster Anouk Angkotta verdween via de graaiende handen van Tamara Kamps in de touwen. Beide kemphanen op gelijke hoogte met mogelijkheden over en weer. Petra Verbeek voor VVIJ en Elsa Pinto voor SVS maar de twee doelvrouwen deden het uitstekend.

Na de thee was Linda Los in het veld gekomen bij SVS. Die had haar handen vol met de snode aanvallen van de VVIJ aanvalsters. Het voetbal was duidelijk minder verzorgd bij de twee kemphanen maar de kansen daarentegen waren niet meer op een hand te tellen. Lois Spliet, Audrey van der Horst en Robin Hendriks kregen de vrijheid maar wilden bijkans de ballen in het doel lopen in plaats venijnig uit te halen.

Aan de andere kant de slinkse snelle counters van de thuisploeg met de beweeglijke en balvaardige Sabrina Pocorni en op rechts de listige Elsa Pinto. Beide meiden hielden de verdediging van VVIJ flink bezig maar Petra Verbeek en Tamara Kamps grepen goed in. Anouk Angkotta maakte meters en een schot van Milou Hoefsloot ging net over.
Audrey van der Horst schoot voorlangs en opnieuw kreeg Lois Spliet een hele beste mogelijkheid. De wedstrijd leek in een gelijke stand te gaan eindigen maar bij SVS dacht men daar toch anders over.
In de 81e minuut een fraaie dieptepass van Dounia el Biyar die Sabrina Pocorni diep stuurde en wervelend meters maakte. Slalomde langs Jeleesa Ruis op weg naar het doel. Petra Verbeek kwam te laat en Pocorni tikte het leer door de benen van Tamara Kamps in de touwen.
SVS op een 2-1 voorsprong en dat niet geheel onverdiend vanwege het feit dat de IJsselsteinse aanvalsters het lieten afweten. In de laatste fase nog kopballen van Robin Hendriks en aan de andere kant kreeg Anouk Angkotta een vrije mogelijkheid maar daar zat Kamps goed tussen.

De kopjes hingen na afloop bij de meiden van VVIJ. Lois Spliet uiterst teleurgesteld en ook Petra Verbeek. Maar Verbeek was wel realistisch genoeg om de hand in eigen boezem te steken. ‘Als wij niet scoren valt het doelpunt altijd aan de andere kant’, aldus Verbeek. Het was de waarheid van het moment en ook coach Marcel van de IJssel was ondanks het verlies blij met de uitstekende inzet van de jonge speelsters Tamara Kamps en Denise van Dijk.
Aanvoerster Anouk Angkotta van SVS was uiteraard blij met dit resultaat. Noemde de overwinning zwaar bevochten maar verdiend en door het collectief behaald. Scoorde bovendien de gelijkmakende treffer. Coach Arry Willemsen was tevreden en blij met deze drie punten maar weet als geen ander waar komende week aandacht aan geschonken moet worden.

Meer beelden van het duel tussen SVS en VVIJ ziet u hier.