SVS MD1 wint ook tweede competitiewedstrijd

2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

Het Sportpark van RVC’33 te Reeuwijk is vanochtend het strijdtoneel voor de tweede competitiewedstrijd van onze blauwwitte leeuwinnen. De tegenstander boekte de eerste speelronde een 9-1 overwinning en heeft dus scorend vermogen in huis. En een nogal kleine keepster, zien we wanneer deze eveneens in blauw en wit gestoken meiden het veld betreden. Onze dames kunnen aan de bak, want er staan trainer Jim precies nul wisselspeelsters ter beschikking. Het meegereisde legioen heeft er zin in en zoekt een plaatsje in de zon.

SVS begint offensief en zet RVC’33 meteen onder druk. De thuisploeg is echter niet van plan een goal weg te geven, houdt stand en plaatst geregeld een tegenaanval. Na een kwartier aanvallen tekent SVS de verdiende openingstreffer aan, het is Jennifer die scoort met een afstandsschot. In plaats van door te drukken sluipt er slapte in onze ploeg. Door twee opeenvolgende verdedigingsfouten kan Reeuwijk gelijkmaken. Het goede nieuws is dat onze meiden de koppies niet laten hangen, het slechte dat er vrijwel niets meer lukt. De enige geslaagde combinatie leidt direct tot de 1-2, opnieuw Jennifer. Vlak voor rust komt ons team nog goed weg wanneer een aanvalster van RVC in scoringspositie over de bal maait.

Na rust is er meteen een grote kans voor de thuisploeg, maar Angela brengt redding. SVS gaat door waar het de eerste helft gebleven was: de bal veelvuldig in de voeten leggen van de verkeerde blauwwitten. Toch scoren wij, via de mooiste aanval van de wedstrijd. Na een vloeiende combinatie tussen Jennifer, Mara en Nienke wordt de afvallende bal door Danée tegen de touwen gejaagd. Het goede nieuws is dat RVC’33 belabberd met de kansen blijft omgaan, maar nu komt er goed nieuws bij: SVS heeft de scherpte terug. Ons team creëert volop kansen voor de voorhoede, van wie Jennifer de 1-4 op het scorebord zet met een bekeken schot in de korte hoek. De eindstand van 1-5 wordt bepaald door Danée na een nette assist van Mara.

Al met al goed gespeeld door onze meiden, met name in de tweede helft. Hier en daar een hachelijk verdedigingsmomentje, maar her er der ook een heerlijke aanval. Op naar volgende week!

Marcel Verspeek