MD1 nog niet uit winterslaap

MD1 nog niet uit winterslaap

SVS MO13-1

1 - 3

Zwaluwen MD1

Competitie

Meisjes D-pupillen, MD1, Groep 2 3

Datum

17 januari 2015 10:00

Scheidsrechter

Nijhuis, A.J.

Accommodatie

Onbekend

Omdat zij een ‘bye’ hadden geloot in de vorige ronde was het de meiden van SVS MD1 gegeven te overwinteren in het KNVB bekertoernooi. Vanochtend mogen zij thuis aantreden tegen de Zwaluwen, waarvan de speelsters en begeleiders in uniforme trainingsjassen (van de sponsor) en met flip-over (voor de tactiek) ons complex betreden. Een indrukwekkende opkomst, maar gelukkig maakt één professioneel zwaluwteam nog geen zomer.


Het wordt ook geen zomer, met die temperatuur van krap drie graden en het bevroren bovenlaagje van het kunstgras, maar de tegenstander is wel beter. Onze dames worden meteen onder druk gezet en hebben moeite te wennen aan het gladde veld en de glijdende bal. Bij de tweede aanval is het al raak, wanneer een Zwaluwse aanvalster langs drie verdedigsters kan glippen. Daarna weet Angela met prima reddingen de 0-2 te voorkomen, onder meer door een bal uit de kruising te ranselen. De eerste helft biedt een eenzijdig beeld: de bezoeksters dicteren het spel met verzorgd voetbal, de thuisploeg komt nauwelijks aan aanvallen toe. Na zwakjes verdedigen valt de tweede tegengoal alsnog. SVS stelt hier slechts één corner tegenover, waaruit Danée net niet kan afdrukken.


Kort na aanvang van de tweede helft creëert de scheidsrechter een onduidelijke situatie. Hij laat doorspelen wanneer Liya gestrekt gaat na een harde bal tegen het lichaam en fluit af nadat een Zwaluwdame over haar eigen voeten is gestruikeld bij een poging Rachel te passeren. Hij lijkt een vrije trap aan SVS te geven, maar nadat onze speelsters naar voren zijn gelopen blijkt Zwaluwen het spel te mogen hervatten. De bal wordt weggewerkt, maar belandt voor de voeten van een tegenstander die ‘m onhoudbaar inschiet. 0-3, wedstrijd beslist. En dat is jammer, want daarna trekt SVS het initiatief naar zich toe. Uit een snelle tegenaanval ontstaat een grote kans voor Nienke, die de bal in buitenspelpositie van Assièra ontvangt. Er wordt niet gevlagd en niet gefloten, maar ook niet gescoord want Nienke schiet tegen de keepster aan. In de rebound is het Assièra die alsnog het net vindt. Uit een goed (want strak en laag) genomen corner wordt net niet gescoord, een mooie voorzet van Jennifer leidt bijna tot een goal en een schot van Floor gaat rakelings naast. Zonde, want een aansluitingstreffer had het nog spannend kunnen maken.


De conclusie van vanochtend is dat teveel speelsters onder hun niveau bleven en de winterslaap snel uit de ogen moeten wrijven. Want één ding is nu zeker: SVS ligt uit de beker.

Marcel Verspeek

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!