Zevenklapper MD1 brengt titel dichtbij

Zevenklapper MD1 brengt titel dichtbij

SVS MO13-1

7 - 0

Zestienhoven MD1

Competitie

Meisjes D-pupillen zaterdag, MD1, 2e klasse 02

Datum

9 mei 2015 10:00

Scheidsrechter

Francheska Cleopa

Accommodatie

Onbekend

Twee dingen jagen vanochtend genadeloos over veld twee van Sportpark Schenkel. De harde wind en SVS MD1. De wind omdat ‘ie dat natuurkundig nou eenmaal doet, van hogedrukgebied naar lagedrukgebied, daar kun je weinig tegenin brengen. En de D-meiden van SVS om doelpunten te maken, van middencirkel richting strafschopgebied, daar kan de tegenstander weinig tegenin brengen. Die goals zijn nodig in de strijd om het kampioenschap, bij winst duwen we VDL van de eerste plek en nemen we de koppositie over. En die tegenstander, dat zijn de dames van Zestienhoven. Wel gewend aan een beetje turbulentie, maar de wervelstorm die SVS na het beginsignaal ontketent is ze te gortig. Al bij de eerste aanval geeft Jennifer haar visitekaartje af met een fluwelen dieptepass. Die leidt niet tot een doelpunt, maar een halve minuut later is het wel raak. De keepster laat een bal los en wie is er als de kippen bij om zo’n buitenkansje over de lijn te werken? Op dat visitekaartje staat de naam Mara. In een mooie aanval over links geeft Danée een voorzet die hard door Roos wordt ingeschoten: 2-0. En binnen tien minuten maakt Jennifer er op aangeven van Roos met een prima schot 3-0 van. De vaste supporterskern juicht, joelt, klapt, toetert en geniet als een malle!

Slechts twee keer in de hele eerste helft komt Zestienhoven in onze zestien lopen. Angela heeft nauwelijks iets te doen en dat is de verdienste van Esra, Rachel, Liya en Noura. Na de overdonderende beginfase stokt de doelpuntenmachine van SVS, maar laat de ploeg veelvuldig prima voetbal zien. Het ontbreekt nog vaak aan een zuivere eindpass, waar de steeds hardere wind mede debet aan is, maar de opbouw en het samenspel zijn een genot voor de toeschouwers. In de rust zijn de formulieren voor het verlengen van de seizoenkaarten niet aan te slepen.

In de tweede helft is het niveau minder hoog dan in de eerste, maar weten onze meiden de score toch uit te bouwen. En hoe. Mara verschalkt de doelvrouw met een tegendraadse schuiver en tekent haar tweede en SVS’ vierde aan. Danée rondt doeltreffend af na een strakke voorzet van Nienke. Roos, die vandaag een hele sterke wedstrijd speelt, maakt er met een vlammende pegel 6-0 van. Kort daarop vuurt ze nog zo’n kruisraket af maar deze spat op de lat uiteen. Nienke brengt de handen op elkaar met een fabuleus afstandsschot van minimaal dertig meter, helaas staat de paal een wereldgoal in de weg. En tot slot is het Roos die met een afgemeten knal de eindstand op 7-0 bepaalt.

Voordat ik afsluit even een persoonlijke noot. Ik schrijf deze verslagen altijd met veel plezier, maar vandaag met een extra grote glimlach. Heel erg bedankt voor het mooie eerbetoon van vanochtend!

Dankzij deze drie punten staat SVS nu bovenaan. Nog één keer winnen en onze meiden zijn kampioen. Noteer in jullie agenda: CKC-SVS, dinsdagavond 26 mei om 19.00 uur. Dat wordt D-day voor onze meisjes D!

Marcel Verspeek

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!