Solide winst van de MD1 leeuwinnen

Solide winst van de MD1 leeuwinnen

SHO MD2

0 - 4

SVS MO13-1

Competitie

Meisjes D-pupillen zaterdag, MD1, 2e klasse 02

Datum

21 maart 2015 10:00

Accommodatie

Sportpark Het Hoge Land
Het Hoge Land 23
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

Vandaag treedt SVS MD1 aan tegen SHO MD1. Onze dames staan tweede en koesteren titelaspiraties, de tegenstander bungelt onderaan en wist nog geen punt te pakken. We hebben dus goede hoop drie punten uit Oud-Beijerland mee te nemen, maar dat moet nog wel even gebeuren. In natte, koude en winderige omstandigheden op Sportpark Kikkershoek, waar het uitvak uitpuilt van de meegereisde SVS-supporters. Go girls!


In de eerste helft is er maar één ploeg die aanvalt en dat zijn de bezoeksters. Want ondanks het fysieke voordeel voor de meiden van Steeds Hooger Oud-Beijerland, leggen zij weinig voetballend vermogen aan de dag. Ze zijn stevig, maar statisch. SVS krijgt dan ook alle gelegenheid tot het opzetten van aanvalscombinaties en die zien er soms geweldig uit. Aan de rechterflank zorgt Jennifer veelvuldig voor gevaar, door langs de lijn te snellen en voorzetten af te geven. Uit de vierde corner die dit oplevert weet Nienke knap de 0-1 in te schieten. Twee corners later maakt ze er bijna nog een, maar die inzet eindigt via de paal in de handen van de keepster. De 0-2 komt er wanneer Jennifer een tegenstander uitkapt en de bal met een prachtschot in het doel plaatst. Verdedigend zorgen Lina, Rachel en Liya dat Angela weinig te doen krijgt, en komt de bal toch in haar doelgebied dan is ze alert.


Na de rust heeft SVS de wind mee en dat voetbalt iets makkelijker. Toch weet SHO nu meer druk te zetten, de ploeg wenst zich nog niet bij een nederlaag neer te leggen. Ons team krijgt een zwikkie corners te verwerken en doet dat telkens met succes. Roos heeft pech wanneer haar prima afstandsschot op de paal belandt en daarna van de doellijn kan worden gehaald. Rachel is wel succesvol, vanuit de tweede lijn pegelt zij een afgeslagen bal hard tegen de touwen. Nienke is dichtbij een treffer wanneer de keepster haar schot verkeerd beoordeelt, maar net op tijd weet tegen te houden. De eindstand wordt bepaald door Jennifer, die uitstekend afrondt nadat Mara de bal heeft onderschept en meteen doorpasst naar Romy, die op haar beurt Jennifer bedient. Heerlijke goal.


Solide wedstrijd van onze dames met goed aanvalsspel en mooie goals. Punt om aan te werken: de ruimtes beter benutten door elkaar minder voor de voeten te lopen. Tot volgende week!

Marcel Verspeek
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!