MD1 blijft overeind op Alphense piste

MD1 blijft overeind op Alphense piste

Alphense Boys MD1

1 - 6

SVS MO13-1

Competitie

Meisjes D-pupillen zaterdag, MD1, Hoofdklasse 1

Datum

13 februari 2016 9:00

Accommodatie

Sportpark Het Hoge Land
Het Hoge Land 23
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

‘Het is hier voor minder afgelast’, zegt de elftalbegeleider van Alphense Boys bij de begroeting. We staan op een gebocheld grasveld dat wit is van het ijs en waarvan de bovenlaag knalhard bevroren is, de zon gaat verscholen achter een rij bomen en de temperatuur ligt rond het vriespunt. Met jaloezie kijken de toeschouwers naar de voetbalmeiden… zíj mogen een warming-up gaan doen.

Als de bal eenmaal rolt, hobbelt beter gezegd, is het SVS dat het initiatief neemt. Logisch ook, het is vandaag de nummer 2 tegen de nummer 8 en SVS komt voor niets minder dan drie punten. Trainer Jim is aan het experimenteren geslagen en heeft Nienke centraal achterin gezet, Mara vóór haar op het middenveld en Diana speelt rechtsvoor. Lieke en Jennifer beginnen op de bank. Zowel Alphense Boys als SVS hebben moeite de bal te controleren op de ongeprepareerde piste. Fay kan de score openen maar ze legt de bal af in plaats van zelf te schieten. Even later verlengt ze de bal die door Mara in de zestien is gebracht, Britt geeft ‘m door aan Danée en die schiet de 0-1 in de hoek. Twee corners van SVS leiden tot twee schoten op doel, maar beide keren redt de keepster. Jennifer komt erin voor Diana en Lieke neemt de plaats van Nienke weer over. Prompt valt de 1-1 wanneer Lieke haar tegenstander op avontuur laat gaan. Dan was dat experiment zo gek nog niet…

Gelukkig pakken onze dames de draad weer op en zetten zij hun aanvalsspel voort. Jennifer wordt goed in stelling gebracht en schiet hard op doel. De keepster kan de bal niet klemmen en in de rebound tikt Fay de 1-2 over de doellijn. De 3e goal van SVS is een cadeautje, wanneer de roodwitte verdediging aan het klunzen gaat en een eigen doelpunt laat aantekenen. Snakkend naar warmte stappen we in de stoeltjeslift richting kantine. 

Bij terugkomst schijnt de zon op één helft van het veld, die zowaar groen is geworden. Helaas is de helft waarop SVS gaat aanvallen nog steeds een stuitersteppe. Daardoor schiet Danée de bal bij een doelrijpe kans naast en komen ook Britt en Nienke niet tot scoren. SVS laat in de tweede helft te weinig voetbal zien. Vaak wordt de bal zonder kijken weggeschoten en belandt deze zomaar in de voeten van een tegenstander. Het gaat gehaast, zonder overleg, en rust aan de bal zou het spel ten goede komen. Met een strakke pass op Jennifer leidt Romy een mooie combinatie in, dat levert Danée een kans op maar ze schiet de bal over. Ook een fraaie aanval is die via Kiki, Britt en Fay, wiens schot door de Alphense doelvrouw wordt gepareerd.

Zo blijft het lang wachten op de 1-4, die uiteindelijk valt uit een corner. Opnieuw is het Danée die scoort, haar schot verdwijnt in de korte hoek. Kort daarop knalt Jennifer de bal op aangeven van Fay tegen de zijkant van de paal. Nabiellene is scherp bij een gekeerd schot van Danée en plaatst de afvallende bal onhoudbaar in de hoek: 1-5. En het slotakkoord komt van de voet van Mara, die de bal netjes in de verre hoek schuift en de eindstand op 1-6 bepaalt. 

Drie punten mee naar huis en drie weken de gelegenheid ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd: de kraker tegen koploper Forum Sport!

Marcel Verspeek

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!