MD1 in vorm werkt toe naar feestelijk slot

2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

Nadat een verdacht pakketje onschadelijk is gemaakt, zijnde een fors geproportioneerde en vers gedraaide hondendrol waar je als rechtsback of linksvoor geen grondduel mee aan wilt gaan, kan de wedstrijd beginnen. Shit happens, zullen we maar zeggen.

Op het verafgelegen maar goed bespeelbare veld vier ontvangen we vandaag de girls van Alphense Boys. Een beetje een verplicht nummer in de kampioensrace, dat geen problemen maar wel drie punten op moet leveren. Nog vier wedstrijden te gaan, koploper Forum Sport nog twee, wij drie verliespunten en zij acht, volgende week de onderlinge ontmoeting. Dé onderlinge ontmoeting!

Maar eerst deze klus. Lientje stuurt Nabiellene diep, haar voorzet leidt tot een corner die door Romy wordt getrapt, Nienke schiet, keepster redt, Lieke vuurt over. Alpense Boys krijgt ook een schietkans, Angela staat in de baan van het schot. In de 7e minuut opent Romy de score. Nadat Mara en Nabi de keepster op hun weg hebben gevonden lepelt ze de bal over iedereen heen: 1-0. SVS domineert en brengt telkens een speler in stelling voor de goal. Diana haalt verwoestend uit en heeft de pech dat de bal tegen de kruising vliegt. Het aluminium staat ook Britt in de weg, ze schiet de bal na een passje van Danée op de paal. Kort daarop draait ze prachtig open, de keepster blokt haar schot en de rebound is voor Nabi: 2-0.

Onze meiden zijn in vorm vandaag. Nu stuurt Esra Nabi op avontuur, die geeft strak voor en Danée kopt maar net naast. Een vloeiende combinatie tussen Danée, Britt en Nabi wordt door de laatste afgerond en de derde ligt er alweer in. Alphense Boys recht de rug en creëert twee mogelijkheden, maar Angela houdt haar doel schoon. Na een corner van de bezoeksters plaatsen onze leeuwinnen een felle tegenstoot waarbij eerst Mara op goal schiet en daarna Nabi. De Alphense grensrechter vlagt sportief dat de bal over de doellijn is geweest en zo gaan we met 4-0 de rust in.

De tweede helft is net begonnen, wanneer een voetbalvader die niet bij naam genoemd wil worden (Arjan) opmerkt dat burgemeester Aboutaleb naar de wedstrijd is komen kijken. Gedecideerd wijst hij naar de overkant. Daar staat hij. Ik loop erop af, maar voordat ik hem kan vragen of hij in zijn onderbroek mee komt douchen, blijkt het onze burgervader helemaal niet te zijn. Wel zie ik nu van dichtbij hoe onze aanvalsters profiteren van miscommunicatie bij de tegenstander en Danée de 5-0 in het lege doel kan lopen. Kort daarop neemt Fay doelpunt nummer zes voor haar rekening en plaatst ze de bal zuiver in de hoek, na een assist van Nabi. De mooiste goal van vandaag komt van de voet van Nienke, met een fabuleus schot krult ze de bal hoog en hard in het doel. Anders dan bepaalde types werkt Angela niet mee aan een troostgoal voor de tegenstander en met een fraaie duik brengt zij redding. Een heerlijke aanval die begint bij Kiki en via Fay, Mara en Nabi bij Danée terechtkomt, leidt net niet tot een treffer. Het wordt uiteindelijk 8-0 wanneer Nabi haar opponent weer eens het nakijken geeft en de bal over de lijn tikt.

SVS MD1 is in vorm, in de periode waarin de prijzen worden verdeeld. Spelen zij ook volgende week zo soepel, dan moet winst op Forum Sport mogelijk zijn. En dan kunnen we de kinderchampagne zo zoetjesaan koud gaan leggen!

Marcel Verspeek