SVS beslist het duel in de tweede helft.

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, Hoofdklasse 1

12 november 2016 12:00

Joop Blommestijn

Vandaag wederom thuis tegen Formsport.
Tijdens ons treffen op het kika clini clows toernooi hadden we al gespeeld tegen dit team dus we wisten ongeveer wel wat ons te doen stond.
We hadden dan ook voorgenomen om de smaakmaker van Formsport niet in het spel te laten komen. Chevaughne had daarvoor de taak gekregen om dat ze ook als rechtsbuiten speelde tijdens het toernooi. We waren er klaar voor alleen de smaakmaker van Formsport starte op de bank. Na 15 minuten kwam ze in het veld maar nu als spits. Ons centrale duo Alysha en Lientje moesten het nu doen. Ze had het moeilijk tegen deze twee en besloot na 10 minuten in overleg met hun trainer zich te laten zakken als centrale middenvelder.
Daar kreeg ze ook meer ruimte en kon zich met opbouwen gaan bemoeien. Lientje die stapte wel steeds goed door om haar op te pakken maar we moesten dit toch even goed bespreken hoe dit neer te zetten. SVS had een lichte overhand de eerste helft maar kon nog geen stempel drukke op de wedstrijd. We hadden de afspraken gemaakt en we maakten ons op voor de tweede helft. Maar nu stond de smaakmaker van Formsport in eens op rechtsvoor. Maar ook hier kwam ze niet in haar spel. Na 10 minuten dacht ze de zwakke plek te gaan vinden als linksvoor. Nu kwam ze tegen over Noa die haar ook in de tas had. We hadden de angel van onze tegenstander uitgeschakeld. Even terug in het begin van de tweede helft waar Britt eindelijk de score opende voor SVS. Kort daarop was het Esmee die met een krachtige knal de keeper het na kijken gaf. Ook nabiellenne haalde verwoestend uit en met de 3-0 was Formsport gebroken.
Met Sophie Alysha Lientje en Noa stond het als een huis achter. Chevaughne nam de plek nog even over van Fay. En ze was gretig om een doelpuntje mee te pakken. En binnen drie minuten na de wissel maakte ze de 4-0.
De dames speelde allemaal met een dikke voldoende.
Als we dit volgende week weer kunnen opbrengen zal Quickboys alles uit de kast moeten halen om de punten te pakken.