Esmee Kaashoek (vrije trap)

Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, Hoofdklasse 1

3 december 2016 12:00

Jur Bartelse

Vandaag wedstrijd nummer 6 in de competitie, tegenstander RKAVV die met slechts 1 punt boven ons staat. Weer een zware wedstrijd voor ons, na Quick-Boys en Smitshoek is dit ook 1 van de teams die boven in mee draait. Het lijkt er inmiddels wel op of ons team als een rode doek voor een stier fungeert terwijl we toch in het mooie blauw wit spelen.

We worden goed in de gaten gehouden door onze tegenstanders en deze zijn dan ook super gemotiveerd door hun trainers om alles te geven tegen ons. Ook vandaag is het niet anders en onze opponent is geen onbekende, 2 jaar terug speelde we ook tegen dit team al was het toen nog 7 tegen 7. Er zijn ook nog eens 7 speelsters bij SVS die toen ook op het veld stonden tegenover RKAVV. Ook in dit team veel speelsters die nog steeds met elkaar voetballen.

We weten ook dat het een zeer goed verdedigend team is die maar weinig kansen weg geeft. Op voorsprong komen is dan ook van essentieel belang voor het verloop van de wedstrijd in ons voordeel. En dat was ook zeker onze insteek om snel op een voorsprong te komen. Dat het niet altijd zo gaat als je hoopt werd vandaag maar eens goed bevestigd.

RKAVV was aan de warming-up begonnen en ook wij kwamen het veld op er was slechts één helft beschikbaar om dat er nog een wedstrijd gaande was op de andere helft. Gemoedelijk bereiden de beide teams zich naast elkaar op voor een spanend duel. De trainer van RKAVV ging nog even zijn speelsters langs om de tactiek voor de laatste keer door te nemen. Onze scheidsrechter was ook op de hoogte van de belangen van beide teams voor deze wedstrijd. En ik denk dat ook beide teams zeer te vrede mogen zijn over de leiding van vandaag. (geen pizzabakker)

SVS trapte af en de wedstrijd was dan eindelijk begonnen, SVS ging gelijk in de aanval maar ook RKAVV was opzoek om het spel naar zich toe te trekken. Waar we hun beste speelster (Tony) op het middenveld hadden verwacht stond deze nu in de laatste linie bij RKAVV. Langzaam werd het spel beeld duidelijk SVS die toch iets meer voetbal liet zien en het opbouwend probeerden was RKAVV die toch wel erg vaak de lange bal naar voren gaf. Vandaaruit probeerden ze een aanval te forceren en gaven de voorwaartse druk op de bal. Uit één van deze uitbraken kwam de Linksvoor (toch wel heel erg vrijstaand) aan de bal en haar schot miste gelukkig de juiste richting en ging naast. Blijkbaar waren we er nog niet hellemaal bij want niet veel later kreeg ze op de zelfde manier weer de bal ingespeeld alleen nu was het wel raak. 0-1  SVS liet het er niet bij zitten en bleef de aanval zoeken ook de druk op de laatste linie van RKAVV werd opgeschroefd. Echt veel verder dan rand zestien kwamen we niet en als dat wel lukte stonden er minstens 7 verdedigers om een blok te vormen voor de goal. De grootste kansen in de eerste helft waren voor Esmee en Fay, Esmee haar inzet net voor langs, en Fay met een schot op doel die de keeper goed pareerden.

Het middenveld was in handen van SVS alleen was het vaak dat we het balletje niet goed door speelde naar elkaar waardoor RKAVV er tussen kwam en weer de lange bal naar voren kon geven. Vlak voor rust kwam dan nog eens de 0-2 waar SVS probeerden een aanval op te bouwen was het knullig bal verlies en ook nu weer wist een speelster van RKAVV de bal direct naar voren te spelen. Deze bal draaide precies goed achter Alysha waarna de speelster vrij doortocht had richting goal. We konden het scenario op voorsprong komen nu wel in de kast gooien en er zal uit een ander vaatje getapt moeten worden in de tweede helft. In de kleedkamer konden we niet veel meer zeggen dan koppie omhoog houden en alles geven(deden ze al in de eerst helft).  RKAVV had met deze 0-2 alle troeven in handen. Met deze stand hoeven ze niet van de goal af te komen en kunnen ze hopen op weer een snelle counter.

SVS zetten van af het beging in de tweede helft gelijk weer druk en RKAVV hield zich staande. Ze hadden een muur opgetrokken rond de zestien waar SVS probeerden een opening te vinden. SVS had het beter van het spel maar kon niet echt gevaarlijk worden. RKAVV leunden achterover en wachtte op die ene kans die de wedstrijd op slot zou gooien. De meiden hadden er ook al aardig wat energie in gestoken om een aansluitingstreffer te maken. Met de stand nog 0-2 kwam nu ook sporadisch Tony (RKAVV) mee naar voren. Ik denk dat deze meid zeker 70% van de ballen naar voren wist te knallen. De tijd tikte door en de 0-2 stond nog steeds op het scorebord. Wat we ook probeerden we kwamen er niet doorheen. Na een aanval belande de bal bij Esmee deze stond op zo’n 20 meter van de goal en als we er niet doorheen komen dan er maar overheen moet Esmee gedacht hebben. Met een verwoestende knal lanceerde ze de bal richting goal, de verdedigers hadden het na kijken en ook de keeper was kansloos op deze inzet. Speelsters ouders alles kwam van de grond af en de aansluitingstreffer was eindelijk gemaakt. Gelijk na de aftrap van RKAVV werd er weer druk gegeven, de meiden van RKAVV waren nog iets wat beduusd en ook naast mijn was er nu lichte paniek ontstaan, waar het overigens lang stil was gebleven. De tegenstanders werden nog eens flink aangespoord om de 1-2 vast te houden. Maar SVS was en bleef opzoek naar goals, de strijd was nu alleen nog maar op de helft van RKAVV waar met man en macht werd verdedigt. Het gevaar van een snelle counter blijft maar de lange bal kwam steeds minder door de aanhoudende druk van SVS. Chev die door een speelster werd aangetikt kwam ten val net voorde zestienmeter. De scheidsrechter had het juist gezien en bestraften het met een vrijetrap. Onze tegenstander dacht hier iets anders over maar dat is iets wat je toch blijft houden, is het mee dan is het goed, en is het tegen dan ligt het aan de scheidsrechter. Terwijl onze arbiter van vandaag totaal geen thuis fluiter is en zeer neutraal de leiding gaf over deze wedstrijd. Maar goed, de bal werd op achttienmeter van de goal geplaatst en Esmee nam plaats achter de bal. De muur werd neer gezet en de keeper nam haar positie in, maar dit alles mocht niet helpen want de bal ging met de juist snelheid over de muur en keeper heen die wederom kansloos het nakijken had. 2-2 en SVS was ontketent en wou en wilde nog meer. RKAVV die bijna de hele tweede helft achterover leunde werd nu ook gesommeerd om de aanval te zoeken. De resterende tijd was nog te kort voor een slot offensief en we eindigde deze wedstrijd met een hoekschop vlak voortijd. Achter de bal weer Esmee, iedereen was stil en gespannen want ze heeft het al vaker laten zien dit seizoen dat deze er ook in één keer in kan. Dit was misschien ook iets te veel van het goede geweest en de bal belande bij de keeper in haar handen. En na 2x 30 minuten was er weer een gelijkspel. Ik zeg weer omdat ons treffen met RKAVV nog steeds onbeslist is. Van de vier ontmoetingen met RKAVV was het vier keer gelijk. Maar ook in deze competitie is het de derde keer gelijk. Nog steeds ongeslagen maar het kosten ons wel 6 punten in totaal.

Volgende week Die Haghe uit, maar ook onze belangstelling gaat uit naar het treffen Smitshoek – RKAVV.