Monsternederlaag SVS tegen FC Binnenmaas

2907XA
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4511125

Vooraf was het een mooi affiche. Beide teams degradeerden vorig seizoen via de nacompetitie van de tweede naar de derde klasse. SVS verloor de eerste wedstrijd van de competitie vorige week met 5-3 bij LMO en voor FC Binnenmaas was het de eerste wedstrijd van de competitie.

Om half drie floot scheidsrechter Gideon Begeer uit Gouda voor het begin van de wedstrijd. De eerste twintig minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In de zevende minuut lobde Rik Schouten de bal over de uitgelopen doelman Patrick Nieuwerf (SVS), het leek voor spits Daan Leggedoor een makkie te zijn om de bal binnen te werken, maar met een ultieme krachtsinspanning wist Stefan van der Staal de bal uit het doel te houden. SVS kwam met de snelle Silvio van Gelderen een paar keer door, maar kwam niet echt tot uitgespeelde kansen.

In de 20e minuut kantelde de wedstrijd. Doelman Nieuwerf treuzelde te lang met de bal uitverdedigen en Sidney Korver zette FC Binnenmaas op een 0-1 voorsprong. Er knakte iets bij de spelers van de thuisclub. Vijf minuten later lag de 0-2 al in het Capelse doel en op slag van rust was het zelfs 0-3. Doelpuntenmakers waren Daan Leggedoor en Rik Schouten. Vlak voor rust maakte Chris van der Graaf een harde (gefrustreerde) overtreding op Finn van der Bom. Scheidsrechter Begeer spaarde van der Graaf en deed de aanslag af met geel.

Na rust was het een parodie op een voetbalwedstrijd wat betreft SVS. FC Binnenmaas liet zien een goed voetballend team te zijn en zal in deze vorm zeker mee gaan doen voor de prijzen in de derde klasse C. Daan Leggedoor (3x) en Rik Schouten (3x) scoorden in de tweede helft nog en brachten de monsterscore van 0-9 op het bord. Invaller Mo Hidir kreeg na twee gele kaarten nog rood voorgeschoteld. Eerst duwde Hidir doelman Thijs Botterhuis bijna door het hek en vlak erna maakte hij een overtreding waar de scheidsrechter geel in zag.

Na afloop was trainer Ron Luijten strijdvaardig: “Peter (Ketting) en ik zijn na Sparta (AV) en Nieuwerkerk een nieuw project aangegaan en wij weten dat we een lange adem moeten hebben om hier het gewenste resultaat neer te zetten. Bij ons bestaan de heilige huisjes niet en daar moet men binnen SVS aan wennen.”

SVS staat op de laatste plek en gaat volgende week zaterdag op bezoek bij Zwarte Pijl. FC Binnenmaas ontvangt a.s. zaterdag Oud-Beijerland.

Verslag en foto’s: Johan Sepers
Voor meer foto’s: www.johansepers.nl