Nieuwsjaarswedstrijd van SVS 1 blijkt een (mislukt) experiment

6 januari 2024 14:00

André den Boer

Onbekend

De traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen SVS 1 en Oud-SVS 1 is in een 2-2 gelijkspel geëindigd.

Op een gezellig Sportpark Schenkel leek het er in de eerste helft op dat het huidige SVS over de oude glorie zou heen walsen.  Dat de stand na 20 minuten slechts 2-0 in het voordeel was van SVS 1 was vooral de danken aan het fantastische keeperswerk van Stefan Paterno.

SVS 1, dat in de ochtend al een training achter de rug had, dacht dat de buit volledig binnen was en liet de teugels wat vieren in het restant van de eerste helft. Hierdoor kregen de “oudjes” nog wat kansen en met name Remco van Mourik miste een unieke kans om de Anschlusstreffer op zijn naam te zetten.

Trainer Ron Luijten was slechts toeschouwer in deze wedstrijd en het was Wishnu Badal die de coaching overnam. Badal toverde in en na de rust een hele konijnenfamilie uit zijn hoge hoed, want SVS 1 ging met een ‘vliegende keep’ spelen (Silvio van Gelderen) en er kwamen maar liefst twee keepers in de spits te staan (Patrick Nieuwerf en Alec Schoneveld).
Gezien de uitslag van de wedstrijd mag dit experiment als mislukt worden beschouwd. Vermakelijk was het wel!

Na afloop was er nog een gezellige nieuwjaarsreceptie in de kantine en werden Stefan van de Staal, Yannick de Lely, Chris van de Graaf, Joeri Kaashoek en Roy Rijsdijk in het zonnetje gezet vanwege hun 200 x SVS 1. Wishnu Badal kreeg een extra applaus omdat hij maar liefst 250 officiële wedstrijden in het eerste heeft gespeeld!

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft gaat dinsdag verder met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Steeds Hooger. Daarna gaat de selectie naar Praag, waarna er op 16 januari nog geoefend wordt tegen Rhoon. Op 20 januari gaat de competitie voor SVS verder met een thuiswedstrijd tegen SSS Klaaswaal.

Verslag/ Foto’s: Johan Sepers