ALGEMENE CORONA REGELS SVS

logo_SVS_medium.jpgALGEMENE CORONA REGELS SVS

Per 28 november heeft het demissionair kabinet weer nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport.

Vanaf zondag 28 november 17.00 uur gelden de volgende regels:

• Alle sport-locaties dienen om 17:00 uur gesloten te zijn.
  • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
  • Publiek is helaas niet meer welkom. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.
  • Hierbij geldt een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, verzorgers, scheidsrechters, grensrechters, bar- en keukenpersoneel, leden van Dienst, bestuursleden, onderhoudsprofessionals, en alle overige niet genoemde vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders
  • Voor iedereen geldt verder dat er buiten de velden 1,5 meter afstand dient te worden gehouden.

NB Op zaterdag 4 december is alleen beperkte verkoop mogelijk vanuit de deur aan de achterzijde van de kantine. De kantine is dan verder niet toegankelijk. Het onderstaande is dan ook die dag dus niet van toepassing.

• In de kantine is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht. Dat geldt niet alleen voor de kantine, maar voor alle binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamers, toilet, bestuurskamer, commissiekamer) en het buitenterras.
  • In sportkantines gold al deels de verplichting van een CTB, het kabinet heeft deze verplichting per 6 november uitgebreid uit naar binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamers, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras.
  • Iedereen vanaf 18 jaar (dus ook spelers), die dus naar binnen wil, ook al is dat dus voor bijvoorbeeld alleen maar het afhalen van een hapje/drankje of een toiletbezoek, moet dus voortaan een CTB of QR-code kunnen tonen. Dit geldt ook voor het gebruik van de kleedkamers.
  • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine.
  • De kantine moet uiterlijk om 17.00 uur gesloten zijn.

Deze regels blijven voorlopig tot en met 18 december 2021 van kracht.

Lees meer over de nieuwe maatregelen op :

Site Sportief Capelle         : Nieuwe maatregelen, ook voor sport & bewegen (sportiefcapelle.nl)
Site NOC-NSF                    : FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF
Site Rijksoverheid             : Coronatoegangsbewijs bij sport | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl
Site Rijksoverheid             : Corona en sport | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

BLIJF THUIS

• Kom niet naar Sportpark Schenkel en blijf thuis bij:
  • De volgende (ook milde) symptomen: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts
  • Als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft
  • Als iemand in de afgelopen 14 dagen in jouw huishouden of nabije omgeving positief is getest op COVID-19

VEILIGHEID- EN HYGIËNEREGELS

• Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na een bezoek aan het sportpark
  • Wordt het buiten of binnen ergens toch te druk? Neem je verantwoordelijkheid, en ga daar weg.
  • Volg altijd de instructies van de organisatie of handhavers, zodat we allemaal veilig blijven én voorkomen dat we boetes krijgen of zelfs moeten sluiten.
  • In je enthousiasme kan het zijn dat je je niet aan de regels houdt. Dat kan gebeuren, maar reageer respectvol als iemand je erop wijst.

KANTINE

KANTINE (+ BUITENTERRAS + TOILETTEN voor zowel spelers als toeschouwers ouder dan 17 ALLEEN toegankelijk met CTB )

• De kantine zal zoveel als mogelijk als doorstroomlocatie worden aangemerkt. Dit betekent dat de kantine open is om een drankje of snackje te bestellen aan de bar of bij de keuken om deze vervolgens op het terras of buitenterrein te nuttigen. Echter, indien u toch wilt zitten aan de bar of aan een van de tafels, dan heeft SVS de plicht uw coronatoegangsbewijs te controleren. Wij verzoeken u vriendelijk hiermee rekening te houden.
  • Er zijn vaste zitplekken, er wordt niet gesleept met tafels en stoelen
  • Indien nodig worden aanvullende maatregelen genomen om de doorstroming te bevorderen
  • Betaal zo veel mogelijk met pinpas, SVS betaalpas of via de KNIP-app op je telefoon.
  • Handwasgelegenheden en toiletten zijn geopend en worden minimaal één keer per dag gereinigd

KLEEDKAMERS  ( voor spelers vanaf 18 jaar en ouder ALLEEN toegankelijk met CTB )

• De kleedkamers zijn weer gewoon geopend.

BEZOEKERS/TOESCHOUWERS

• Publiek is vanaf zaterdag 13 november 18:00 uur helaas niet meer welkom. Dit geldt zowel voor trainingen als wedstrijden.

SVS volgt hiermee de regionale noodverordeningen en het protocol “Verantwoord sporten” van het NOC*NSF.

Als we ons hieraan houden, onze eigen verantwoordelijkheid nemen en respectvol omgaan met anderen, kunnen we samen genieten van de mooiste sport ter wereld.

Vragen?

Stuur je vraag naar: bestuur@svsvoetbal.nl

Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht!

SVS houdt zich aan de coronarichtlijnen zoals die door de KNVB en NOC/NSF zijn opgesteld.
Wij vragen iedereen om zich aan deze richtlijnen te houden!
Zo houden we onze club zo gezond mogelijk.

20211113_coronamaatregelen_sport.jpg