CORONA BELEID SVS BIJ VERDENKINGEN EN BESMETTINGEN

Corona-beleid SVS bij verdenkingen en besmettingen

Nu de besmettingen weer snel oplopen, zullen we ook weer vaker geconfronteerd worden met besmettingen binnen SVS. Derhalve willen we u nog eens informeren over de procedures die we volgen bij verdenkingen en besmettingen.

• Laat je testen bij de GGD (een thuistest volstaat dus niet) zodra je klachten hebt en blijf in afwachting van de uitslag in quarantaine;
  • Informeer je trainer of bestuur dat je getest wordt;
  • Na een negatieve uitslag van de GGD test mag je direct weer voetballen met je team.
  • Indien de uitslag van de GGD test positief is zal de GGD direct telefonisch contact met je opnemen. Zij starten dan direct een bron- en contactonderzoek en zullen aangeven welke regels gelden voor contacten die voortkomen uit het bron- en contactonderzoek zoals de teamgenoten van de speler. Informeer direct na het telefoontje van de GGD je trainer of bestuur dat je positief getest bent.
  • Bij een door de GGD positief getest gezinslid is het ook NIET toegestaan om te komen trainen/voetballen.

Over het algemeen verblijven sporters tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1.5 meter van een andere persoon en ziet de GGD teamgenoten als 'overige niet nauwe contacten'. Deze spelers mogen in dat geval blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid! Als je dus weet dat iemand meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van de desbetreffende speler is geweest, dan geldt voor deze persoon het dringende advies in quarantaine te gaan voor de duur die de overheid voorschrijft.

• Indien je tegen corona beschermd bent hoef je niet in quarantaine. Het is wel belangrijk in de gaten te houden of je klachten krijgt. In dat geval laat je je direct testen bij de GGD.
  • Indien je niet beschermd bent, ga je in quarantaine. Indien je je na 5 dagen laat testen bij de GGD en die uitslag is negatief, hoef je niet langer in quarantaine. Indien je je niet laat testen bij de GGD, blijf je 10 dagen in quarantaine.

Stappenplan bij een (vermoedelijke besmetting) stappenplan-corona (knvb.nl)
Quarantaineregels rijksoverheid Informatiebrief nauwe contacten | LCI richtlijnen (rivm.nl)

• stappenplan_KNVB_bij_besmettingen.jpg