SINTERKLAAS OP BEZOEK BIJ SVS

SINTERKLAAS OP BEZOEK BIJ SVS

1 december 2014 11:45


Op Vrijdag 28 November bezocht Sinterklaas ons met zijn 5 Pieten ons in de kantine van SVS.
De kinderen kwamen om 16:45 binnen en kregen allemaal een sticker met hun naam op hun borst geplakt en mochten hun jassen aan de kapstok in de gang ophangen. Alle papa’s en mama’s mochten ook gewoon mee de kantine in en mee genieten van het feest.

Alle kinderen konden plaats nemen op de stoelen die klaar gezet waren. Er waren zo’n 50 kinderen op het Sinterklaasfeest afgekomen, dus was het zichtbaar gezellig.

Om 17:10 stond ons een poppenkast voorstelling te wachten en Sandra de poppenkast speler heette de kinderen welkom. Sandra had de kinderen gelijk in haar greep en ze luisterden allemaal naar het Sinterklaas verhaal wat zij met haar zelfgemaakte poppenkast poppen speelde.

Er was wel heel even een kleine afleiding, omdat er allemaal blauwe zwaailampen in de ramen scheen van politie auto’s. Gelukkig werden de kinderen wel weer snel in het verhaal getrokken en kregen de kinderen gelukkig verder niets mee van een heuse achtervolging wat op ons sportpark gaande was. Ouders werden ook afgeleid, ook doordat er met een zoeklamp vanuit de politiehelikopter geschenen werd op het terrein. We hebben voor alle veiligheid dan ook maar alle deuren op slot gedraaid, zodat er niets vreemds kon gebeuren.

Na ongeveer 40 minuten was het verhaal afgelopen en mochten de kinderen kennis maken met de poppen. Ook kregen de kinderen iets te snoepen en te drinken.

We hadden de kinderen verteld dat we moesten oefenen met zingen voor Sinterlaas. Alle kinderen zongen uit volle borst mee. Zo oefenden we dus ook sinterklaasje kom maar binnen met je knecht en er werd ineens op de ramen geklopt, Daar bleken twee pieten op het zingen te zijn afgekomen. Ze kwamen strooiend binnen met pepernoten en wat lekkers. Ook de papa’s en mama’s zongen hard mee, en daarachter aan die Pieten kwam dan ook Sinterklaas en nog een paar Pieten binnen. De Pieten gingen als een razende tekeer en dansten en zongen lekker mee met de hele SVS bende. De Pieten sprongen en dansten over de vloer en op de bar.

Voor Sinterklaas stond een stoel klaar, waar hij op kon gaan zitten en wij heette iedereen welkom op SVS.Toen konden we eindelijk gaan beginnen. Sinterklaas riep alle elftallen per groep naar voren, en ze mochten per groep een lied voor hem zingen, ook had hij voor sommige kinderen uit elk elftal iets in zijn boek geschreven staan en sprak hij met de kinderen. Nadat alle elftallen bij de Sint waren geweest, vroeg de Sint of dat de Pieten 3 mooiste stoomboten konden gaan uitzoeken, maar die Pieten moesten eerst naar die boten zoeken en de Pieten konden maar moeilijk  uitzoeken welke zij de mooiste vonden. Er waren ook zo veel mooie stoomboten gemaakt. Uiteindelijk hadden ze drie mooie stoomboten uitgekozen en waren er drie prijswinnaars die een cadeau kregen hiervoor.

De Sint vertelde dat hij het zo druk had en verder moest naar de volleybal, maar nog wel cadeaus had voor de kinderen, en dat drie Pieten achter zouden blijven om deze uit te delen. Maar waar waren nu de cadeaus?

Ojee, dat waren die Pieten kwijt, en dus moesten ze gaan zoeken. Alle kinderen gingen mee zoeken in alle gaten en hoeken en gelukkig werden ze gevonden. Toen moesten we weer afscheid nemen van de Sint, want die moest naar anderen kinderen toe, maar hij beloofde dat hij volgend jaar weer zou komen. Dus zongen we allemaal uit volle borst weer DAG SINTERKLAASJE, daarna mocht iedereen om beurten naar de Pieten toe om hun cadeau op te halen en pas wanneer iedereen zijn cadeau had telden we met ze allen af om tegelijkertijd uit te kunnen pakken.

Iedereen was blij met de cadeaus die de sint had meegenomen en daarna mochten ze een lekkere zakje snoep en een slush bij de bar ophalen. De drie Pieten bleven gezellig in de kantine en ouders konden hun kinderen nog met ze op de foto laten gaan. Kortom de kinderen hebben een hele leuke avond gehad, met veel plezier en gingen voldaan weer op huis aan.

We hadden vooraf ook nog even met de politie contact gezocht of het veilig was om iedereen naar huis te kunnen laten gaan en het bleek ondertussen allemaal opgelost te zijn en dus kon iedereen veilig naar huis.

Er zijn veel foto’s en filmpjes gemaakt, door de ouders. Zouden jullie deze willen toesturen, (uploaden) op de site. We willen graag een leuke impressie van de avond, ook kunnen deze foto’s worden vertoond op de TV schermen in de kantine. De foto’s die wij gemaakt hebben zullen spoedig op de site gelinkt worden aan dit verhaal. Graag willen wij ook reacties van de ouders hoe jullie deze avond gevonden hebben. Hieronder kunt u deze invullen

 

Als laatste willen we alle vrijwilligers bedanken die deze avond tot stand hebben kunnen brengen voor de kinderen, De kinderen hebben genoten en daar doen we het voor. BEDANKT.

 
FOTOALBUM SINTERKLAASBEZOEK 2014

Bron: activiteitencommissie SVS
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!