CORONA UPDATE (23) : VANAF AS ZATERDAG 6 NOVEMBER 2021 NIEUWE CORONA MAATREGELEN

CORONA UPDATE (23) : VANAF AS ZATERDAG 6 NOVEMBER 2021 NIEUWE CORONA MAATREGELEN

4 november 2021 22:45


Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport.
Bij sporten op buitensportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een CoronaToegangsBewijs (CTB) vereist, maar dat geldt alleen voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamers, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras.

In sportkantines gold al deels de verplichting van een CTB, het kabinet breidt deze verplichting per 6 november uit naar binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamers, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras.

Iedereen vanaf 18 jaar (dus ook spelers), die dus naar binnen wil, ook al is dat dus voor bijvoorbeeld alleen maar het afhalen van een hapje/drankje of een toiletbezoek, moet dus voortaan een CTB of QR-code kunnen tonen. Dit geldt ook voor het gebruik van de kleedkamers.

Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, verzorgers, scheidsrechters, grensrechters, bar- en keukenpersoneel, leden van Dienst, onderhoudsprofessionals, en alle overige niet genoemde vrijwilligers.

Lees meer over de nieuwe maatregelen per 6 november op :

Site NOC-NSF                   : FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF

Site Rijksoverheid           : Coronatoegangsbewijs bij sport | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

maatregelen_voetbal_20211106.png

Coronatoegangsbewijs (CTB)

coronatoegangsbewijs.jpg

Vanaf zaterdag 6 november heb je als speler of toeschouwer ouder dan 17 jaar een coronatoegangsbewijs niet alleen nodig om toegang te krijgen tot de horeca, maar ook voor andere ruimtes, zoals toegang tot kleedkamers, bestuurskamer, vergaderruimte, commissiekamer, en zelfs toiletten is een coronatoegangsbewijs vereist.

Wanneer is er dus een coronatoegangsbewijs nodig:

  • Voor het afhalen van eten/drinken. Belangrijk hierbij is dat het afhaalpunt niet in het afgescheiden horecagedeelte wordt geplaatst en dat consumpties ook niet worden genuttigd in het afgescheiden horecagedeelte.
  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen het afgescheiden horecagedeelte van de sportaccommodatie/sportkantine.
  • Voor het zittend nuttigen van eten en drinken op het terras buiten.
  • Wanneer je gebruik wilt maken van het toilet in één van de gebouwen.
  • Voor het betreden van commissiekamer of bestuurskamer.
  • Wanneer je als spe(e)l(st)ers ouder dan 17 gebruik wilt maken van een kleedkamer.

U krijgt een coronatoegangsbewijs als:
u 2 prikken hebt gehad;
u corona hebt gehad en weer beter bent;
u een negatieve test hebt van maximaal 24 uur oud.

Het coronatoegangsbewijs zet u zelf op uw mobiele telefoon. Dat kan met de Coronacheck-app. Ook kunt u een papieren coronatoegangsbewijs laten zien. 

kantine_en_toegang.jpg

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!