Assist: Tim Franken

D-Pupillen, D2, 3e klasse 03

10 december 2011 10:15

D2 GEEFT WEDSTRIJD DRIE MINUTEN VOOR RUST UIT HANDEN; 3-2 VERLIES

D2 heeft in een spannende wedstrijd tegen Nieuwerkerk D3 aan het kortste eind getrokken en bleef na een uur spelen met lege handen.

Binnen amper drie minuten voltrok VV Nieuwerkerk het vonnis en dat ook nog eens op slag van rust.

Persoonlijke fouten in de verdediging werden genadeloos afgestraft door de gretige tegenstander.

En de wedstrijd begon nog zo hoopgevend met een prachtige opbouw vanaf de aftrap. De bal werd terug gespeeld op de verdediging en met één keer aanraken richting het strafschopgebied van de tegenstander gebracht.

Ook na de 1-0 na een hoekschop bleven we goed spelen en kregen we zo af en toe een kans en een aantal hoekschoppen.

In de veertiende minuut werd een prachtige aanval opgezet door Kick, die Justin op links wist te vinden. Justin kon op zijn beurt Glenn weer in stelling brengen die zijn eerste kans meteen kon verzilveren.

In de zevenentwintigste minuut werd Glenn gestuit op rand strafschop gebied en kreeg SVS een vrije trap. Glenn kromde de bal over de muur maar zag tot ieders schrik de bal op de binnenkant van de paal belanden, geen 1-2 dus.

De tegenstoot  had bezworen kunnen worden door de verdediger van SVS maar deze maaide hopeloos over de bal heen, waardoor de aanvaller vervolgens ruim baan kreeg en deze kans niet onbenut liet.

Nog geen minuut later verdedigde een verdediger veel te nonchalant uit en schoof de bal in de voeten van een tegenstander, ook dit cadeautje nam de tegenstander dankbaar aan.

De tweede helft werd begonnen met een aantal wijzigingen op diverse posities, wat resulteerde in weinig problemen achterin. Het spel bleef een spannend en vermakelijk schouwspel, alleen werden er aan beide kanten erg weinig kansen gecreëerd.

Sydney speelde een erg goede wedstrijd in het doel van SVS en hield kundig zijn doel schoon in de tweede helft, de sporadische keren dat Nieuwerkerk nog gevaarlijk werd.

Vijf minuten voor tijd werd de spanning verder opgevoerd door SVS door een goede uitbraak op rechts door Tim die besloot het vanaf zestien meter te proberen. Een goed schot waar de keeper het erg moeilijk mee had, maar Glenn had gelukkig geen moeite de bal in het doel te verwerken na goed doorlopen.

Helaas verloren maar met het getoonde spel kunnen we tevreden zijn, alhoewel er iets meer gelachen mag worden ;-)

5e  minuut   1-0

14e minuut    1-1      Glenn

28e minuut    2-1

29e minuut    3-1

55e minuut    3-2      Glenn