E. Knops

SVS D3 - Hillegersberg D4 dd 21-01-2012.

Vandaag de tweede licht/nacht wedstrijd van de D3, gespeeld op veld op D3.

Op het onmenselijke tijdstip van 8.30 kwam Hillegersberg onder begeleiding van een kudde vuurvliegjes naar ons prive veld op het hockey terrein.

Vooraf was er gewaarschuwd niet te licht te denken over deze tegenstander. Ondanks hun bijzonder lage klassering hadden ze vorige week koploper Excelsior een hele moeilijke zaterdag bezorgd. Schijnbaar is er daar in de winterstop het een en ander gesleuteld aan dat team gezien het verschil in de uitslagen najaar/voorjaar. Al snel bleek dat we te maken hadden met een behoorlijk voetballende ploeg met een zeer snelle voorhoede. Onze jongens moesten duidelijk even wennen aan het snelle countervoetbal van Hillegersberg, maar na een minuut of 5 had iedereen gezien waar het gevaar lag en begon de ploeg zelf te voetballen.Dit resulteerde in de 8e minuut tot een mooie aanval via rechts waar Fernando de bal hard en laag voor het doel bracht.

Javen kreeg de bal in de voet maar zijn schot raakte de keeper . Lennox was er als de kippen bij de losse bal achter de keeper te werken en de vertrouwde 1-0 op het bord aan te tekenen. Hillegersberg liet zich echter niet van de wijs brengen. Met een straffe dekking en goed verzorgd positie kwamen ze er af en toe razendsnel uit. De achterhoede liet zich echter niet gek maken en hielden de aanvallers ver buiten de 16. Kwamen ze toevallig al in de buurt van de 16 was er de attent meevoetballende Jack om voor de opruiming te zorgen. Toch was het Hillegersberg die gevaarlijker werd. Eerst was er nog een bal op de lat, daarna was het de aanvaller die buitenspel werd gegeven. Deze knaap wilde alsnog een doelpuntje maken maar dat liet Jack tot 3x toe niet toe. Wat gevreesd werd kwam in de 25e minuut uit...Na een snelle counter brak de linkerspits door de verdediging. Hij ging alleen op Jack af die wat aarzelend z`n goal uitkwam. De spits bleef koel en schoot beheerst de op dat moment verdiende gelijkmaker binnen, daarmee een end makend aan 337 minuten zonder tegentreffer.

een tegengoal...dat was lang geleden zeg...hoe gingen de jongens daarmee om? Raakten ze in paniek?? Vergaten ze ineens te voetballen, gingen de koppies hangen??? Niets is minder waar! 2 minuten na de gelijkmaker brak in het centrum de spits door. Met een uiterste krachtsinspanning maakte Job z`n achterstand goed en met een stevige schouderduw veroverde hij de bal. In 1 beweging speelde hij de bal door op Luuk die met een direkte pass Javen de diepte instuurde. Deze bleef heel koel en liet de keeper voor de tweede keer vissen, 2-1 1 minuut voor de rust...mooier kan het niet.

De tweede helft was nog geen 5 minuten oud toen Fernando op rechts de bal kreeg aangespeeld.Bij gebrek aan een afspeelpunt begon hij zich door de verdediging heen te rommelen totdat hij alleen nog de keeper voor zich had. Met een rustige schuiver was de stand 3-1 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na eerst nog een mooi schot van Max gestopt te zien worden was het in de 20e minuut wederom Job die wederom Javen aanspeelde. Deze plaatste de bal naar Kevin die de 4-1 binnen werkte. Wedstrijd gespeeld, de buit is binnen. De achterhoede werd wat slordiger in het uitverdedigen en namen op sommige momenten teveel tijd. ook werd er geregeld gezocht naar de moeilijke oplossing waar een simpele ram tegen de bal afdoende zou zijn geweest. 1 zo`n moment werd genadeloos afgestraft. De bal werd onderschept en Jack mocht voor de tweede keer vissen. Binnen de minuut lag het spel weer aan de andere kant.

een hard schot van Javen werd mooi gered door de keeper en tot corner verwerkt. Javen gooide de bal voor het goal waar na een hoop gerommel uiteindelijk Luuk z`n voet tegen de bal kreeg voor de 5-2. Slotakkoord kwam op naam van Javen die een mooie solo beheerst afrondde voor de eindstand van 6-2.

Een wedstrijd waarin we wederom oppermachtig waren, maar ook op sommige momenten te makkelijk waren.

Volgende week wederom een nachtwedstrijd, deze keer bij en tegen Capelle.