D-Pupillen, D2, 3e klasse 03

24 maart 2012 8:30

J. Eerhart

Doctor Jackal and Mister Hide uitvoering door SVS D2 in drie akten

D2 heeft zaterdag een wedstrijd gespeeld waarin het verschillende gezichten liet zien gedurende zestig minuten.

Nadat we met de spelersbus vertrokken waren naar veld 4, alwaar we de warming up konden uitvoeren door de eenden van het veld te verjagen, duurde het tot na half negen eer de tegenstander en de scheidsrechter het veld gevonden hadden.

Met de verse wandeling nog in de benen, begon OVS Oudewater energiek aan de wedstrijd en zette D2 meteen klem.

Tien minuten lang lieten we ons het kaas van het brood eten en konden geen oplossing bedenken onder de druk uit te komen.

Oudewater kwam twee keer volledig vrij voor Sydney te staan, maar gelukkig verdwenen de schoten ver naast het doel.

Pas na de tweede grote kans van Oudewater leken we wakker te worden en namen we beetje bij beetje het initiatief terug.

Dit resulteerde in een aantal corners achter elkaar, waarbij in de vijftiende minuut een corner van Steven van dichtbij kon worden binnen geschoven door Justin.

Nog geen twee minuten later brak Glenn met een solo door de verdediging heen en omspeelde de keeper om de 2-0 aan te tekenen. Een heerlijke goal.

Nog geen minuut leek een identieke actie van Willy de 3-0 te worden, maar helaas stond de paal in de weg.

Amper zestig tellen later mocht Jasper een vrije trap nemen van rechts, die in eerste instantie nog gepareerd werd. De oplettende en scherpe Justin had vervolgens geen moeite om de voorsprong te vergroten.

De beauty van de dag verdween stijf in de kruising en kwam van het voetje van Jasper.

Ruststand 4-0, waarbij de eerste tien minuten van een belabberd niveau waren en het restant van de eerste helft in de buurt kwam van het voetbal, waarin weinig verbeterd kan worden.

De tweede helft, bleek echter de derde akte van de wedstrijd te vormen, hoewel de eerste tien minuten nog redelijk aan te gluren waren.

Vrij snel lag de 4-1 in het netje, enkele minuten later gevolgd door de 5-1 van Justin, wederom door alert optreden na een corner van Steven.

Glenn maakte vlak daarna nog een glaszuiver doelpunt, via een rebound na een poeier van Willy op de paal. De scheidsrechter keurde echter om onbegrijpelijke redenen het glaszuivere doelpunt af, jammer.

De laatste twaalf minuten had het spel van D2 het niveau van het Lelijke Eendje en leek het vertoonde spel op blaasvoetbal. Drie maal vond Oudewater nog het doel en was iedereen opgelucht toen het fluitsignaal klonk.

Maar goed, zolang met slecht voetbal ook drie punten worden behaald doen we nog steeds mee voor de titel.

15e minuut    1-0      Justin

17e minuut    2-0      Glenn

19e minuut    3-0      Justin

21e minuut    4-0      Jasper

32e minuut    4-1

40e minuut    5-1      Justin

43e minuut    5-2

52e minuut    5-3