61'
80'

Meisjes B-Junioren (voorjaar), MB1, 1e klasse 2-P

31 maart 2012 12:15

Vandaag de laatste uitwedstrijd van het voorjaar, deze keer mochten we naar Jodan boys te Gouda. Met een straffe wind in de rug begon MB1 geconcentreerd aan het duel. Met een korte dekking en een solide middenveld werd jodan boys vanaf het eerste fluitsignaal achteruit gedrukt. In de 5e minuut was het Urvie die voor het eerste gevaar zorgde. haar pass zette Lakeasha vrij voor het doel die de bal beheerst binnenschoot. Gelijk werd er weer druk op de bal gezet en volgde er een periode waarin Jodanboys er niet aan te pas kwam. De enige manier om onder de druk uit te komen was het verwarde vlaggen van hun debutant grensrechter die er persoonlijk voor zorgde dat er twee mooie aanvallen voortijdig de kop in werden gedrukt. Urvie bleef een plaag voor de defense die alleen maar overend konden blijven door tot 3x toe Urvie behoorlijk onderuit te halen. Uit de derde vrije trap viel de afgeslagen bal voor de voeten van Maaike die geen moment aarzelde en de bal voor de 0-2 binnenknalde. 10 minuutjes later zette Urvie  Lakeasha wederom vrij voor de goal die ook deze keer rustig bleef en voor de 0-3 aantekende. Een snelle uitbraak zorgde vlak daarna zowaar voor een doelpoging voor Jodanboys, maar onze keepster hield de rust en de 0. 2 minuten later was het door wat verwarring achterin toch raak en leek Jodanboys er zowaar weer in te geloven. Gelukkig was Urvie vandaag in bloedvorm en na een mooie actie behield ze het overzicht door de bal over de breedte in de voeten te spelen voor de geheel vrij staande Femke. Deze bedacht zich geen moment en met een prachtig geplaatste bal was de ruststand 1-4. Na rust hetzelfde beeld. Een Jodan boys die van geen opgeven wilde weten en een rustig verdedigend SVS, loerend op de uitbraak.In de 55e minuut was het Romana die zich een weg door de verdediging heen worstelde en de bal panklaar gaf op lakeasha. Deze tekende voor haar derde van de dag en de 5e van SVS. een minuut of 10 later was het Romana zelf die een mooie steekbal van Doreen beheerst langs de dappere keepster schoof voor de 1-6. De spaarzame aanvallen van Jodanboys bleven dankzij het geconcentreerde verdedigen zonder gevaar en mocht er al wat doorkomen stond daar nog de keepster die de rust behield. Laatse wapenfeit kwam op naam van Romana die een mooie pass van Femke kalmpjes de hoek in schoof waarmee de 1-7 een feit was.