...

D-Pupillen, D2, 3e klasse 03

14 april 2012 8:30

Het mooiste compliment wat je als team kunt krijgen overkwam ons vandaag.

Waar normaal langs de lijn iedere week roddel en achterklap en afgunst welig tiert, kwam het compliment van de trainer van de tegenstander als een welkome verrassing aan. Zo kan het dus ook nog.

“Complimenten voor jullie team, de manier waarop er gekaatst wordt is fantastisch. Jullie zijn het beste team waar we dit seizoen tegen gevoetbald hebben”, was het letterlijke commentaar.

Die kunnen onze veertien jongens mooi in de zak steken.

Het is mogelijk dat enkele namen iets vaker in het verslag voorkomen dan anderen, heeft iets met doelpunten en assists te maken, maar IEDEREEN heeft een geweldige partij voetbal laten zien. Jongens klasse.

Tim, Vincent, Matthijs, Steven en Danny en Dennis, allen solide in de verdediging en goed in de opbouw.

Na vier minuten al werd de openingstreffer gescoord uit een schot vanaf rand strafschopgebied van de rechter voet van Glenn.

Vervolgens bleven we met mooi combinatievoetbal druk zetten op Jodan Boys, waarbij we de pech hadden dat een schot van Justin net naast ging en Quincy een inzet gestopt zag. Even later trof de linker van Glenn de lat.

Geheel tegen de verhouding in kon Jodan Boys profiteren van onoplettendheid in de verdediging en kwam het op 1-1.

Drie minuten later vond Jasper met een uitstekende pass de linker van Glenn, die de bal in het doel kon schuiven en D2 daardoor weer op voorsprong zette.

We hadden nog niet met de ogen geknipperd of de stand werd alweer op gelijke hoogte gebracht.

In de slotminuut van de eerste helft was het echter Kick die met een geweldig schot in het dak van het doel D2 met een voorsprong van 3-2 de rust in bracht.

De tweede helft werd het hoge niveau vast gehouden en was het binnen drie minuten weer raak. Uit een voorzet van Willy kon ook Quincy zijn ziel en zaligheid in een schot leggen.

In diezelfde minuut werd er – mag ik dat zeggen, já dat mag ik zeggen - een wereldgoal door Glenn gemaakt. De volley vanaf zo’n vijfentwintig meter sloeg als een granaat in achter een keeper die alleen het geluid van de bal heeft gehoord.

De goal werd enthousiast bejubelt door het team.

Ook Renzo kreeg de smaak in de tweede helft steeds meer te pakken en bekroonde zijn harde werken met een heerlijk doeltreffend schot na een assist van Glenn.

Justin die last had van zijn maag en er even uit was gegaan, werd terug in het veld gebracht om de vermoeide Willy te vervangen. Hij werd meteen gevonden op links door Glenn en aarzelde geen moment om zijn kans te verzilveren.

Met nog zes minuten te gaan 7-2 op het scoreboord.

Het late tegendoelpunt mocht de pret niet meer drukken. Met indrukwekkend goed voetbal werden de drie punten op Schenkel gehouden.

4e minuut   1-0      Glenn

20e minuut    1-1

23e minuut    2-1      Glenn

24e minuut    2-2

29e minuut    3-2      Kick

33e minuut    4-2      Quincy

33e minuut    5-2      Glenn