21 april 2012 8:30

Fair, bijvoeglijk naamwoord en bijwoord. schoon, fraai, mooi, EERLIJK ( that’s not ~! ).

Zie hierboven een samenvatting over de betekenis van Be Fair uit het Wolters Ster Woordenboek Engels/Nederlands eerste druk ( ISBN 90 01 81 304 6 ).

Waar we al een beetje bang voor waren, gezien de uitspattingen van de leiding van dit team tijdens onze thuiswedstrijd,  gebeurde ook nu weer, alleen nog erger.

Ook deze wedstrijd vond de grensrechter het wederom nodig de vlag gedurende zestig minuten kaarsrecht omhoog te houden en vervolgens het veld in te lopen toen de scheidsrechter besloot door te laten voetballen.

Onze voetbalvrienden van BVCB en menig andere vereniging binnen de competitie heeft helaas gelijke taferelen meegemaakt.

De drie leiders van Be Fair D2 ( laat ik ze heren noemen ) zijn echt niet geschikt om leiding te geven aan een team. Hun getier waarmee zij hun team opfokken loopt echt de spuigaten uit. De spelers van Be Fair vinden het dan ook gedurende de wedstrijd nodig om hun tegenstanders verwensingen toe te roepen als K...Jood, K...Homo, K....lijer en één van onze donkere spelers er nogmaals op te wijzen dat hij een Neger is.

Dit soort mensen maken het er naar dat je jeugdvoetbal gaat haten, steeds minder welwillende vrijwilligers beschikbaar zijn of stoppen en je vervolgens op zoek zou willen gaan naar de eerste de beste biljart vereniging.

Overtreffende trap van triest gedrag vond plaats na de wedstrijd toen een aantal, laat ik het dames noemen, de scheidsrechter de huid vol schold en hem aan wilde vliegen. Waarbij het nodig was dat nota bene ( wat later zou blijken ) de voorzitter de scheidsrechter moest ontzetten.

De KNVB scheidsrechter floot overigens een uitstekende wedstrijd en fluit normaliter wedstrijden op veel hoger niveau en was verbaasd over het feit dat dit gedrag al plaats vindt bij D jeugd. SVS kreeg een compliment van hem voor het sportieve gedrag en we ons niet lieten meeslepen door de heren van Be fair.

De man die beneden de scheidsrechter in bescherming nam stelde zich zelf voor als de voorzitter van Be Fair en gaf aan dat hij zich diep schaamde voor het gedrag van de mensen rondom dit team en dat dit geen model staat voor de vereniging Be Fair.

Ik heb afgesproken met de voorzitter dat er een officiële klacht wordt ingediend van uit onze kant naar de KNVB en Be Fair.

Maar goed er werd ook nog gevoetbald, met een eerste helft waarin goed gespeeld werd door D2 en een tweede helft waarin de jongens zichtbaar last kregen van de onsportieve gebeurtenissen binnen en buiten het veld.

In de negende minuut kwamen wij op voorsprong door een mooie kopbal in de rechterbovenhoek door Glenn op een voorzet van wereldformaat door Justin.

Ruim een kwartier later kon Jasper de bal nog net bij Kick krijgen die vervolgens een mooie pass kon geven op Willy die de stand op 0-2 kon brengen.

Met een 0-2 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen de stand tot 1-2 werd terug gebracht.

De druk en intimidatie werd steeds meer merkbaar bij de jongens, maar toch bleven zij goed op de been. Over en weer waren wat kansen, waarbij ruim zeven minuten voor tijd een corner van Be Fair niet goed werd beoordeeld door de verdediging en in één keer bij de eerste paal het doel in kromde.

Hierbij kon de grensrechter van de tegenstander het niet laten om met een oerbrul “gerechtigheid” tot in het centrum van Waddinxveen te laten klinken.

De lettergreep “heid” was binnen tien seconden nog niet weg gestorven of de stand werd al weer op 2-3 gebracht. Vanaf de aftrap gaf Steven de bal een knal naar voren en met een sprint van jewelste was Willy als een haas bij de bal en liet de keeper vervolgens kansloos.

De scheidsrechter kon er de humor wel van inzien wat tot schuim op de mond leidde bij de leiding van de tegenstander.

Helaas stond onze keeper bij een volgende hoekschop wederom niet goed opgesteld en vloog de bal er voor een tweede maal in één keer in. Weer een tegentreffer in de slotminuut.

Normaal gesproken zou ik vrede hebben met het gelijke spel en geëindigd zijn met “al met al een terechte uitslag”. Maar daar is dit de tegenstander niet naar!

9e minuut    0-1      Glenn

24e minuut    0-2      Willy

32e minuut    1-2

55e minuut    2-2

55e minuut    2-3      Willy

60e minuut    3-3