Assist: Onbekend

Meisjes B-Junioren (voorjaar), MB1, 1e klasse 2-P

21 april 2012 11:30

S. van Embden

Vandaag de tweede van 4 finales, thuis tegen directe concurrent RKAVV. Deze tegenstander had ons in de uitwedstrijd nog met 5-4 verslagen, voorzichtigheid was dus geboden.
Een tikkie later dan gepland begonnen de meiden onder zeer wisselende omstandigheden aan de kraker om de koppositie. Net zo wisselend als het weer was het spel wat beide ploegen in de eerste helft op de mat legden. Was het het eerste kwartier nog een spelletje kat uit de boom kijken waarin vooral het vechtvoetbal voorop stond, was het het tweede deel van de eerste helft waarin RKAVV begon te voetballen.
Na een aantal door ons gemiste kansen was het vanuit wat eifgenlijk de eerste echte aanval van RKAVV was meteen raak. Slordig verdedigen maakte Aysecul kansloos op de inzet van de spits, 0-1. SVS verviel weer in het ouderwets hoofd naar beneden, vreet je directe tegenstander op vechtvoetbal, RKAVV bleef hoofdzakelijk tegenhouden. De kleine kansjes die SVS nog kreeg waren vandaag niet besteed aan de voorhoede, het middenveld liet zich teveel het kaas van het brood eten en de achterhoede zag regematig meer tegenstanders dan eigen speelsters voor hun neus verschijnen. in de 39e minuut brak de spits door de verdediging heen en moest Demi aan de noodrem trekken. Penalty en wat erger...misschien een ernstige blessure voor Demi. De pingel werd heel beheerst in de hoek geknald waardoor de 0-2 mee de kleedkamer ging. In de tweede helft twee wissels en wat omzettingen binnen het team teneinde meer dreiging en vooral slagkracht te krijgen. Deze zet werd binnen 5 minuten beloond door een goed geplaatste bal van Lea voor de aansluiter. gesteunt door deze snelle goal begonnen er eindelijk wat meer meiden mee te voetballen. Vooral Urvie, verlost van het "verdedigende werk" begon weer ouderwets te ballen. . RKAVV wilde echter van geen opgeven weten. Ook zij waren zich bewust dat winst op ons een mooie stap richting titel zou zijn, dus die gingen wel. Gelukkig was Demi ondertussen weer hersteld en had ze haar plek achterin weer ingenomen. Gesteund door beide backs en de buffelende Josephine probeerde ze de Leidsche storm te keren. helaas was het na 59 minuten na een hoop gerommel toch raak voor RKAVV en keken we weer tegen 2 goals achterstand aan..1-3....wat nu?? Gesteunt door een paar goeie acties achterin gingen de meiden weer op jacht naar de aansluiterr, waarbij vooral veel werd gezocht naar Isabella en Urvie. De 2-3 volgde na een mooie solo van Urvie en zowaar begon zowel letterlijk als figuurlijk het zonnetje te schijnen. Nu was het hek helemaal van de dam. De mouwen werden weer opgestroopt en de laatste resten energie en wilskracht kwamen te voorschijn. Na een mooie aanval was het wederom urvie die door de verdediging brak. Op het moment van uithalen werd ze echter onderuit geschoffeld. Geklukkig had de scheids dat ook gezien en kregen we de pingel. ook hier bleef Urvie ondanks de druk bijzonder koel. Met een goed geplaatste bal  was het 3-3, met nog zo`n 10 minuten te gaan. Beide ploegen bleven voor de overwinning gaan al zag je wel dat de MB1 mentaal wat lekkerder in hun vel zaten. In de voorlaatste minuut stuurde Femke Lea weg op links en waar de back het wel geloofde en van de achterbal uitging, was het Lea die de bal binnen hield, rustig goed legde, op haar gemak bleef wachten op steun om vervolgens de bal voor de voeten van Urvie te lepelen. Deze aarzelde geen moment en knalde haar derde, maar wat belangrijker was, onze 4e binnen! De dugout ontplofte bijna van vreugde en vooral opluchting. RKAVV zat er mentaal helemaal doorheen en na de aftrap vond de scheids het ook wel aappies voor vandaag. Uitzinnig van vreugde gingen de meiden snel de droge kleedkamer binnen. Mooie overwinning met vooral een tweede helft die er mocht zijn. as Maandag zo beginnen tegen Jodanboys!