10 november 2012 9:30

Scheidsrechter

Joop Blommestijn

Een wedstrijd met twee gezichten.
Een zwakke eerste helft van SVS, waarin bijna niets lukte. Dat we alsnog twee keer scoren (uit evenveel kansen) en dat de marge slechts twee doelpunten blijft, mag een eigenlijk een wonder genoemd worden. Zeker gezien het feit dat onze tegenstander goed aan het voetballen was en onze doelpunten tot stand komen na wilde trappen naar voren en goeie rushes van Irvin.
Gelukkig bleven de mannen geloven in een ommekeer en wat er volgde was een galavoorstelling. Er werden felle duels uitgevochten. Valentino met name kreeg een officiële waarschuwing van de scheidsrechter en later ook Milan. De verdedigers Gijs, Quinn en Anthony kwamen beter in hun spel en de halve kansen die toch ontstonden werden door Rik vakkundig uit doel gehouden. Er werd simpelweg niets meer weggeven.
Irvin en Milan zochten meer de zijkanten op waardoor het speelveld groter werd (hebben we zo afgesproken ik de rust) en de middenvelders en zelfs de verdedigers mee op konden komen. Alle doelpunten in de tweede helft kwamen ook tot stand via de zijkanten en de ene aanval was nog mooier dan de andere.
Valentino scoorde vandaag zij eerste doelpunt na wellicht wel de mooist opgezette aanvallen van de wedstrijd. Rik schoot de bal uit naar Milan, deze paste de bal naar rechts naar Irvin, die zette goed door, haalde de achterlijn en legde de bal beheerst terug op de opgekomen Valentino, die de bal met een geplaatst schot hoog in het doel werkte. Vlak daarna was het Irvin die de mooiste doelpunt van de wedstrijd maakte. Vanuit een onmogelijke hoek, namelijk de cornervlag aan de rechter zijde van het speelveld, wilde Irvin een voorzet geven (zo gaf ie later toe) maar de bal vloog hoog over de keeper bij de tweede paal naar binnen.
Dankzij zo'n goede tweede helft hebben we alsnog verdiend gewonnen.