...
58'

D-Pupillen, D2, 3e klasse 3

20 april 2013 12:30

Vandaag de laatste uitwedstrijd van dit seizoen, in en tegen Moerkapelle, ook nog is de tegenstander voor komende donderdag.

Vanwege de diverse verplichtingen bij de begeleiding hadden we vandaag niemand minder dan Jose Maurinho, euh Fernandez als gast-coach, waarvoor onze dank!

Vooraf was er enige bezorgdheid over de fitheid van een aantal spelers, maar gelukkig was iedereen in staat in meer of mindere mate te spelen. Erg jammer dat er dan weer een speelfitte speler thuis blijft terwijl het team die speler zeer goed kon gebruiken.

De wedstrijd.....er stond een stevige bries die van links naar rechts over het veld heen waaide die zeer bepalend zou worden voor de wedstrijd.

Vooraf was er al bij Jack en Renzo gevraagd er op te letten en bij winst van de toss de wind in de rug te nemen.

De tegenstander had zelf al voor wind tegen gekozen zodat we de boy`s opdracht gaven om te gaan knallen...en knallen dat deden ze de eerste 15 minuten!

Een ontketend D2 schoot in een `vreemde` opstelling als een komeet uit de startblokken.

Moerkapelle kon dat kwartiertje alleen maar kijken en misschien zelfs wel even bewonderen, al kan dat laatste nooit bewezen worden.

Met scherpe passes en loopacties stonden wij door goals van Glenn en Gio na een kwartier 0-3 voor, wat een ongekende luxe!!

De grijnzen op de gezichten van de supporters waren het hele seizoen nog niet zo groot geweest! Gaan we dan nu eindelijk weer eens een overwinning zien?

Moerkapelle begon zich weer een beetje in de wedstrijd te werken, mede geholpen door het feit dat er na de 0-3 helaas weer door een paar te makkelijk over de wedstrijd werd gedacht.

Bij 3 vrijwel dezelfde acties, de lange bal dwars door het midden wist de tegenstander 2x te scoren waardoor er in plaats van een riante 0-4 of 0-5 ineens een 2-3 op het bord stond toen er gefloten werd voor rust.

Na in de rust gewaarschuwd te zijn voor de tweede helft met wind tegen begonnen we aan de tweede helft.

Mede door de half fitte groep en wat andere pijntjes moest er het een en ander versleuteld worden aan de defense wat niet echt goed uitpakte. Binnen een no time was de 2-3 omgezet in een 6-4 eindstand.....een hele, hele fikse tegenvaller voor de jongens die op basis van de werklust, inzet en teamspirit toch een wat beter resultaat hadden verdiend.

Helaas worden in het voetbal alleen maar kadootjes aan ajacieden gegeven en zal de rest gewoon een compleet voetbal uur inclusief blessuretijd elke minuut moeten blijven werken, samenspelen en voor het resultaat moeten gaan, hoe moeilijk dat ook word, zeker bij de zoveelste achterstand.

Hierbij wil ik dan ook een pluim uitreiken aan de complete D2 die vandaag in ieder geval hebben laten zien dat er wel degelijk goed gevoetbald en veel gescoord kan worden. Nu nog het resultaat, iets waar we komende donderdagavond thuis tegen Moerkapelle een mooie gelegenheid voor hebben. Grootste voordeel wat we nu nog hebben??

De laatste wedstrijden zullen thuis afgewerkt worden!!!!

Jose, nogmaals bedankt voor je bereidheid als gast-coach op te treden.