E-Pupillen (najaar), E1, 2e klasse 05

27 november 2010 10:00

Joop Blommestijn

EEN GROOT TRANENDAL BIJ SVS E1 NA EEN THRILLER VAN EEN WEDSTRIJD

De zo belangrijke wedstrijd van E1 tegen Schoonhoven, waarbij een overwinning genoeg zou zijn om ongeslagen najaarskampioen te worden is op een decepsie uitgelopen.
Na een 0-2 achterstand bij rust kwam E1 niet verder dan 2-2.

De eerste helft was E1 zichzelf niet, weinig combinatievoetbal, het kiezen van de lange haal naar voren liet zien dat alle jongens stijf stonden van de spanning. Tot overmaat van ramp was stofzuiger Jasper van de Kerkhof de hele week ziek geweest en daardoor niet geheel wedstrijdfit.
Bij de enige twee uitvallen van Schoonhoven was het ook meteen twee keer raak en zodoende moesten we de kleedkamer opzoeken met een voor E1 ongekende ruststand.
De wetenschap bij de ouders dat directe concurrent eerder deze morgen Haastrecht met 10-3 terug naar de boerderij had gestuurd maakte de boel er niet beter op.
Wat stelde SVS er tegenover, twee kopballen op de lat door Vincent uit twee corners binnen een minuut. Een niet te missen kans door Justin, die hij onder andere omstandigheden had verzilverd. En diverse schoten van afstand die er niet in wilde gaan.
Aan het support van de ouders, broers , zussen en grootouders lag het niet, zij bleven de hele wedstrijd met veel kabaal het team aanmoedigen.
Ook diverse trainers van andere teams waren langs de kant te vinden.

In de rust hadden we al te maken met huilende knullen dus al te veel woorden moesten er niet gesproken worden en de tactiek moest maar even de tactiek blijven.
Wel werd er geschetst wat de leider zou denken als hij nu E speller zou zijn in dezelfde positie.
Wat er ook gebeuren zou, deze laatste wedstrijd ging niet mijn hele seizoen verknallen.
Deze wedstrijd is van ons, laat zien hoe goed jullie zijn.

De tweede helft leek op een Hitchkock film, wat een spanning en sensatie!
De 1-2 door Justin op aangeven van Glenn werd bijna op zijn Braziliaans gevierd, zowel binnen als buiten de lijnen.
Vervolgens werden een aantal schoten door Glenn schitterend gepakt door de keeper en was hij er ook de oorzaak van dat Justin de stand niet naar 2-2 kon tillen.
Een overtreding van Niels zorgde ervoor dat deze goede keeper niet verder kon omdat Niels niet onzacht in aanraking kwam met neus van de keeper.
Na de hervatting van de wedstrijd na enkele minuten zorgde Kevin voor een vreugde uitbarsting door van afstand schitterend 2-2 te scoren.
Heel E1 was ontketend en met alle middelen probeerde het op voorsprong te komen.
Volgens een toeschouwer was Glenn daarbij iets te enthousiast en maakte daarbij een overtreding die door de leiders ( lees vader ) bestraft had moeten worden.
Vaders lijken af en toe ook op mensen en zien ook niet altijd alles.
Gelukkig hadden we met Joop een uitstekende scheidsrechter die veel respect afdwingt bij de pupillen en floot in de geest van de wedstrijd !
De jongens stonden onder hoogspanning, met veel publiek langs de kant en met de wil om te winnen, waarbij ook nog eens alles bleek tegen te zitten.
In de tweede helft zag E1 vijf keer de bal terusketsen van paal en lat, of de bal ging net naast of net over, of er stond een verdediger op de lijn.
Kortom het geluk zat niet mee en er zat gewoon niet meer in dan 2-2.
Teleurgesteld? JA! Ziek? JA! Maar Jermaine en ik zijn ook ongelooflijk trots dat we deze jongens mogen trainen en ook op de manier waarop zij zich in de tweede helft hebben herstelt en hebben gevochten!
Jongens grote klasse!!!!!!!
We sluiten de najaarscompetie ongeslagen af en feliciteren Dilettant E1 met het behaalde kampioenschap, wetende dat we hen met 0-3 klop hebben gegeven.
Alle ouders en overige familieleden bedankt voor de steun namens de jongens.
En mede namens Jermaine, bedankt voor de mooie Sparta bal met de handtekeningen van onze kanjers .