50'

E-Pupillen beker poule, E1, Groep 2 22

19 februari 2011 10:00

SVS E1 KOMT ALS STERKSTE UIT FYSIEKE SLIJTAGESLAG EN GAAT DOOR IN DE BEKER

Toen ik na de wedstrijd in mijn notitieboekje de uitslag weer zag staan, dacht ik dat het niet zou misstaan om deze wedstrijd tussen de korfbal uitslagen te plaatsen. Met een uitslag van 5-7 zou deze voetbalwedstrijd daar niet eens zijn opgevallen.

Mijn hemel, wat een wedstrijd kregen we weer voorgeschoteld vanmorgen.

De eerste tien minuten waren de heren niet helemaal bij de les en werden flink onder druk gezet door BVCB E2.

Het toppunt speelde zich af in de tiende minuut waarin de scheidsrechter een achterbal gaf aan SVS, maar vervolgens een speler van SVS ging roepen dat het een corner was en vervolgens de bal richting de hoekschopvlag gooit.

Waarschijnlijk hebben we nu wel erg veel punten gescoord voor de sportiviteitsbokaal, maar helaas werd wel de 1-0 gescoord uit de weggeven corner.

Enkele ogenblikken later kwamen Justin en Glenn in het veld en leek er meer evenwicht en geloof in eigen kunnen binnen de gelederen te sluipen.

Beiden speelden een hoofdrol in het verdere verloop van de eerste helft.

In de negentiende minuut kon Kevin, na knap doorkomen door het midden, afleggen op Justin die paraat stond bij de tweede paal om de 1-1 aan te tekenen.

Twee minuten later was het Glenn die een paar verdedigers op links kon passeren en de bal kon voor geven. Justin kon vervolgens de bal breed op Jasper leggen, die voor 1-2 kon zorgen. De aanval vooraf aan dit doelpunt was van uitzonderlijke schoonheid!

De 1-3 was een beauty, Glenn brak door over rechts en zag vervolgens zijn schot met rechts stranden op de keeper, waarna hij de bal voor zijn linker kreeg en de bal hard en hoog in het doel liet ploffen.

Met nog zestig tellen op de klok voor dat de kleedkamer kon worden opgezocht, een lekkere tussenstand.

Helaas had de ( voor SVS ) niet sterk fluitende scheidsrechter zijn horloge op de kermis gewonnen en liet vrolijk doorspelen.

En zo kon het gebeuren dat we enkele minuten later toch met een gelijke stand naar de kleedkamer moesten.

Wederom moest de donderspeech uit de mouw worden geschud om alle negen heren weer bij de les te krijgen en te laten beseffen dat er hard gewerkt moet worden, naast goed voetbal.

De fysiek sterke tegenstander en een lastige scheidsrechter moesten verslagen worden met strijd.

Dit bleek niet aan dovemansoren gericht, de tweede helft hebben de mannen werkelijk alles gegeven en een puike pot voetbal op de mat gelegd.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg SVS een corner die half werd uitverdedigd en bij Niels voor de voeten viel. Die twijfelde geen moment, haalde vol uit en liet het net bollen, 3-4.

Toch werd in de eerste de beste tegenaanval de stand weer op gelijke hoogte gebracht door BVCB.

E1 raakte niet van de wijs en bleef haar eigen spelletje spelen en gaf weinig ruimte weg in het restant van de wedstrijd.

Zeven minuten ( volgens mijn horloge ;-) ) voor tijd kon Glenn weer doeltreffend uithalen in de bovenhoek na een assist van Justin.

Krap twee minuten later mocht SVS via Kevin een vrij trap nemen ter hoogte van de middenstip.

Kevin vond vanaf deze indrukwekkende afstand het hoofd van Glenn, die de bal achterwaarts koppend in het doel wist te krijgen. Het doelpunt leek de bevrijding voor SVS die het doelpunt uitbundig met elkaar vierden.

Drie minuten later stuurde Glenn Justin succesvol op weg naar het doel en leek de wedstrijd gespeeld, het tegendoelpunt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd kon hier niets meer aan veranderen.

Een mooie, fel bevochten overwinning jongens, tegen de sterkste tegenstander tot nu toe.

10e minuut   1-0

19e minuut   1-1      Justin

20e minuut   1-2      Jasper

23e minuut   1-3      Glenn

25e minuut   2-3

25e minuut   3-3

35e minuut   3-4      Niels

37e minuut   4-4