Dilo Granger (schot)

D-pupillen zaterdag, D3, 6e klasse 02

14 maart 2015 11:15

Charlois D5 – SVS D3

Na een week van prachtig weer pakte op deze zaterdag zich donkere wolken samen boven het sportpark van sv Charlois voor de returnmatch tegen de nummer twee uit de poule. Dat de mannen aan de bak moesten wisten zij ook wel. Van de met 3-7 verloren eerste wedstrijd is blijven hangen dat er in ieder geval een hele snelle grote sterke spits in het elftal van Charlois D5 rondliep en een snelle, behendige linksbuiten. Dat in een half jaar veel kan gebeuren is te zien aan het team van SVS D3. Je kan spreken van een hecht team met een prima sfeer en een solide kader. Er wordt met plezier getraind en gestreden om iedere meter. Bij Charlois D5 was ook een hoop veranderd. Volgens trainert Dimitri was de helft oud genoeg om brommer te rijden en was de andere helft al vader. Natuurlijk was dit overdreven maar de hormonen hadden ook flink huisgehouden onder dit team en meerdere spelers waren flink uitgeschoten. Qua fysiek hadden zij dus al een streepje voor.

SVS begon goed aan de wedstrijd en drukte de tegenstander gelijk vast op de eigen helft. Via een slimme inworp wist Tigo Kian vrij voor de keeper te zetten die de bal langs de sluitpost kon tikken, 0-1. Gaandeweg de eerste helft kwam Charlois D5 meer in het spel en begon met lange ballen de voorhoede te zoeken. Inderdaad had de tegenstander niet alleen gewonnen aan snelheid maar ook aan vechtlust om duels aan te gaan met maar een doel, die ook te winnen. Uit zo’n voor SVS verloren duel stormde de lange snelle spits op Robin af en zette met een bekeken schot de 1-1 op de borden. Niet veel later werd het 2-1 voor de thuisploeg uit wat de Achilleshiel van SVS D3 blijkt te zijn, een corner. De bal kon nog worden weggewerkt maar iedereen stond te kijken wie het spel zou voortzetten. Charlois wilde dit wel en de inzet werd eerst door Robin gekeerd maar opnieuw werd de picknickmand uitgerold door de verdediging en niemand legde de inkomende spits een strobreed in de weg. Thiago moest de strijd met een blessure staken en Noah ondervond hoe snel de spits wel niet was. Als een Roadrunner vertrok hij, liep alles zoek en passeerde Robin, 3-1. SVS had moeite om in het spel te komen maar probeerde toch te blijven voetballen. Dilo werd prachtig vrijgespeeld en schoot met een snoeihard schot de aansluitingstreffer binnen, 3-2. Helaas werd de marge binnen een paar minuten alweer verdubbeld, weer uit een corner. Ditmaal viel de bal via Marco achter de doellijn, 4-2 tevens ruststand.

In de rust was de boodschap van Peter en Dimitri helder. Duels moesten worden gewonnen en SVS D3 moest zich niet laten imponeren door het feit de helft van de tegenstanders al tegen de 1.80m aanzat en al hun atletisch vermogen en kracht gebruikten om de bal te veroveren en zo veel mogelijk druk te zetten op de verdediging. Ga het duel aan en wil de bal hebben. Van dan met de lange bal Kian, Bradley en Tigo zoeken. Helaas was de concentratie geheel weg bij de aftrap. SVS trapte af, veel te slap en de teruggespeelde bal werd opgepikt en binnen 20 seconden stond het 5-2. SVS werd gelijk bij de strot genomen en probeerde het wel, maar verloor nog steeds ieder duel. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door alles en iedereen van SVS gemist en simpel binnengeschoten door Charlois, 6-2. Daarna werd een van de voorhoedespelers van Charlois geen strobreed in de weg gelegd toen hij gemakkelijk vier man en daarna Robin omspeelde, 7-2. Soms moet je gewoon bot verdedigen en je niet laten afslachten, mannen. Door het verstoren van de opbouw geef je de rest van het team namelijk tijd om de verdediging weer te organiseren. De 8-2 viel door een schot van 20 meter die afketste op het lichaam van Bryce waardoor Robin de verkeerde hoek in ging. 9-2 werd het weer uit een corner waarbij de bal gewoon weer in de 16-meter neerplofte en iedereen van SVS elkaar stond aan te kijken wie die bal nu weer eens weg zou schieten. Zoveel geluk kon Charlois natuurlijk niet op, dus de bal verdween hoog in het doel. Toch liet SVS D3 zien dat het goed kan voetballen, als zij daarvoor de ruimte krijgt. Via een goede combinatie wist Bradley de bal mooi over de keeper te plaatsen, 9-3. Een paar minuten later werd alles en iedereen in de verdediging er weer uitgelopen en Robin, die twijfelde bij het al dan niet uitlopen, werd omspeeld, 10-3. Het slotakkoord was voor SVS. Bradley zette zichzelf met een goede actie vrij maar zag zijn schot op de paal uiteen spatten. Kian was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken om zo de 10-4 eindstand te noteren.

Een aantal dingen blijven hangen na deze afstraffing. Om te beginnen spelen de mannen van SVS in een leeftijdsgroep waarin jongens mannen beginnen te worden. Sommigen zijn hier vroeg mee, sommigen laat. De tegenstander van vandaag was er duidelijk vroeg bij en overklaste onze jongens vandaag vooral op het fysieke vlak. Een aantal jongens van SVS was duidelijk onder de indruk en schuwde hierdoor het duel. Ook de snelheid van de tegenstander hielp enorm. Het is altijd lekker als je iemand in je ploeg hebt die Usain Bolt zoek loopt. Ook moeten de mannen leren dat voetbal een contactsport is. Op de training willen wij maar al te graag de bal van elkaar afpakken en gaan dan wel het duel aan. In wedstrijden tegen fysiek sterkere tegenstanders durven wij dit ineens niet. Daar moet duidelijk aan gewerkt worden. Waar ook meer aan gewerkt moet worden zijn de situaties als wij een corner tegen krijgen. Als je een doelpunt meer maakt dan de tegenstander dan win je iedere wedstrijd. Andersom geldt dit ook. Als je er een minder tegen krijgt dan de tegenstand win je elke wedstrijd. Het doel van de verdediging van SVS moet dus zijn om de bal zo vlug mogelijk uit het eigen 16-meter gebied te werken, wat er ook gebeurd. Dat doet een ander niet, nee, als jij daar staat dan moet jij dat doen, al dan niet gecoacht door een medespeler. Verder, op een meer positievere noot, SVS D3 heeft laten zien gewoon goed te kunnen voetballen. Alle vier de doelpunten waren van grote klasse. Probeer hier voor jezelf een les uit te trekken, de technische staf doet dit ook en dit gaat terug komen in de volgende trainingen. Volgende week spelen wij bij en tegen laagvlieger CKC om 10.30h. Hier kan de wrange nasmaak weer een beetje weggespoeld worden. Lekker trainen en tot de volgende week!