Assist: Onbekend

Meisjes C-junioren zaterdag, MC1, Hoofdklasse 1

24 januari 2015 9:45

DE HOOFDKLASSE  IS ANDERE KOEK (MC1)

Vandaag moesten we onze eerste wedstrijd gaan spelen in de Hoofdklasse omdat er in de najaarscompetitie geen hoofdklasse was ingedeeld door de K.N.V.B. en wij ongeslagen kampioen waren geworden in de 1e klasse.

Deze westrijd moesten we gaan spelen in Rijswijk tegen een nog onbekende tegenstander Vredenburch.

Zoals ik al in mijn koptekst heb gezegd was dit zeker andere koek deze meiden kwamen uit de 2e klasse maar hadden alles overduidelijk gewonnen met een doelsaldo van 79 voor en 3 tegen.

De eerste 15 minuten moesten onze meiden ook wennen aan de fysieke en mentale tegenstand die we dit half jaar kunnen verwachten in de hoofdklasse, want dat is wel iets anders dan de tegenstand die we hadden in de 1e klasse.

Na een minuut of 10 spelen gaf de scheidsrechter in onze ogen een onterechte vrije trap na een correcte slijding van Naomi op de rand van het strafschopgebied.

Daar ging een van de beulen van de tegenstander achterstaan en schoot de bal als een pijl achter onze uitstekende keeper Karina zodat we voor ons ongebruikelijk tegen een achterstand aankeken.

Eigenlijk hadden wij het beste van het spel maar onze tegenstander speelde goed op de counter omdat ze voorin twee pijlsnelle meiden hadden staan die het onze verdediging knap lastig wisten te maken.

Na een aantal kansen wat in mijn optiek minimaal 2 doelpunten had moeten opleveren kwam gelukkig een goed spelende Lisa vanaf de rechterkant en zij wist Melissa te bereiken die de bal snoeihard achter de keeper schoot zodat we gingen rusten met een gelijke stand.

Na de rust kwamen onze meiden beter de kleedkamer uit en gingen ze op zoek naar meer doelpunten.

Op een klein slippertje na konden wij de tegenstander onze wil op leggen alleen bleven doelpunten uit en dan kan je in het voetbal tegen een domper oplopen en scoort de tegenstander, maar gelukkig kregen wij na een goede actie van Luna een penalty.

Onze penalty killer Melissa ging achter de bal staan en eigenlijk tellen wij er dan al een doelpunt bij maar helaas deze keer was het anders en ging de bal rechts voorbij het doel dus bleef de stand 1-1.

Gelukkig lieten onze meiden zich niet van de wijs brengen en bleven zoeken naar doelpunten.

Uiteindelijk bracht Isabelle op een mooie manier ons terecht op voorsprong door een pass van Lisa die de bal perfect voor het doel bracht na een pass die zij weer van Luna had gehad.

Na de 1-2 was het Luna die haar uitstekende spel in de 2e helft helaas niet wist te belonen met doelpunten want ze kwam twee keer oog in oog met de keeper maar wist uiteindelijk deze mooie kansen niet te verzilveren.

Uiteindelijk was het toch Luna die de eindstand op 1-3 wist te brengen door een pass van Isabelle vanaf de linkerkant en met haar knie tot een doelpunt wist te maken.

Dit was van onze meiden een perfecte overwinning en ze hebben ook laten zien dat de hoofdklasse rekening dient te houden met onze meiden.