22 januari 2011 10:00

Scheidsrechter

Rupa Badal

VECHTVOETBAL IN DE TWEEDE HELF BEZORGD SVS E1 OVERWINNING IN DERBY; 3-2

E1 heeft vandaag in de wedstrijd tegen “buurman” CVV Zwervers met spierballenvoetbal laten zien dat het een zeer hecht team is met jongens die voor elkaar door het vuur gaan.

De zeer sterke tegenstander werd verslagen met haar eigen wapen.

De eerste helft begon zeer welvarend voor E1, met mooi en snel combinatievoetbal werd de verdediging van Zwervers onder druk gezet en het had hier geen antwoord op.

Na drie minuten kwamen we dankzij Jasper op 1-0, Jasper ging goed door na een duel en kon de bal binnenschuiven.

Zes minuten later stonden we al met 2-0 voor door een ongelooflijke wereldgoal van Kevin, die vanaf een meter of twintig de bal ongenadig hard via de onderkant van de lat en de daarop volgende stuit het net deed bollen.

Er leek tot op dat moment geen vuiltje aan de lucht, tot volgens enkele toeschouwers langs het veld een verkeerde wissel werd toegepast en volgens weer enkele anderen het gemak binnen het team kwam binnen sluipen. In ieder geval, de scherpte verdween en er werd niet meer om de bal gevochten.

De 2-1 kwam voort uit een afstandschot terwijl de afspraak stond om het schot van de tegenstander eruit te halen door kort te dekken en niet naar achteren te lopen.

Vlak voor rust werd het ook nog eens 2-2 door een mooie combinatie van de tegenstander.

Al met al was het een terechte ruststand en moesten we in de tweede helft de zaken recht zetten om de drie punten op Schenkel te houden.

In de rust werden er wat harde noten gekraakt en de jongens werdt gewezen op het ontbreken van scherpte en honger naar de bal in het tweede deel van de eerste helft.

Bij negen stille voor zich uit starende jongens, zie je na de peptalk iets van een vonk in de ogen komen. De blik van overwinnaars die denken “ let jij maar eens op coach! “

De tweede helft hebben de jongens vervolgens voor iedere bal gestreden en voor iedere meter van het veld. Diverse kansen kregen we en ook de hoekschoppen stapelden zich op.

En wederom was de hoekschop ons breekijzer. Een hoekschop werd goed doorgekopt door Glenn bij de tweede paal en het was wederom Jasper die alert was en met het hoofd voor de 3-2 kon zorgen.

Zwervers probeerde het vervolgens nog wel, maar de waanzinnige Dennis hield verder zijn kooi schoon  en ook de verdedigers gaven gesteund door de middenvelders geen krimp meer.

Mooie overwinning in een mooie spannende wedstrijd!

3e minuut               1-0      Jasper

9e minuut               2-0      Kevin

21e minuut               2-1

24e minuut               2-2

35e minuut               3-2      Jasper