E-Pupillen (voorjaar) 2e klasse 08

5 februari 2011 9:45

SVS E1 MOET ALLE ZEILEN BIJZETTEN IN STRIJD MET TEGENSTANDER EN WIND.

E1 heeft vandaag in een uiterst lastige ontmoeting met Unio E1 de punten niet cadeau gekregen.

In een duel tegen twee tegenstanders, namelijk Unio en de stormachtige wind werden uiteindelijk op de valreep de drie punten mee naar Capelle genomen.

Het werd uiteindelijk 1-3 voor SVS en achteraf bleek het allemaal een storm in een glas water.

Het ging SVS aanvankelijk niet voor de wind, het speelde niet goed en vooral de verdediging had het lastig met de wind tegen in de eerste helft.

Unio speelde het spel slim en daar hadden we aanvankelijk niet echt een antwoord op.

In de tiende minuut kwamen we dan ook met 1-0 achter door een inschattings fout van Dennis, die twijfelde bij het uit zijn doel komen.

De vrijstaande aanvaller van Unio maakte de 1-0 wat een orkaan van geluid teweeg bracht bij de vier volwassenen langs lijn.

De rest leek met alle winden mee te waaien, maar vooral te kiezen voor de kantine.

De 1-0 bleek een waarschuwing die door E1 niet in de wind werd geslagen, want nog geen minuut later kon Steven de 1-1 aantekenen.

Met deze teleurstellende stand gingen we rusten en in de kleedkamer kregen de jongens dan ook de wind van voren.

In de hoop dat in de tweede helft de wind uit een andere hoek zou waaien werd het veld weer opgezocht.

Gelukkig hadden we de wind mee in de tweede helft, dus lange halen naar voren in de hoop de spits te bereiken.

Een bal op de paal van Steven en een bal op de paal van Glenn leken in eerste instantie weer een doemscenario op te tekenen.

Maar waar nu de doelpuntenmachine van Glenn hapert, dient zich gewoon de volgende doelpuntenmachine aan van Justin. Waar Glenn de laatste weken bezig is het alluminium aan diverse testen te onderwerpen, krijgt Justin de bal nu de bal tussen de palen. Het gaat hem dus voor de wind.

De 1-2 van Justin kwam overigens tot stand na een scrimmage voor het doel na een corner van Kevin in de negenenveertigste minuut.

Het leek erop dat SVS met nog twee minuten op de klok de wind eronder had en zoals een oud Chinees gezegde zegt; wie zaait zal storm oogsten.

Kevin kon de storm ontsteken door in de allerlaatste seconde van de wedstrijd een corner van rechts ineens in het doel te laten krullen, 1-3.

Het fenijn zat hem dus duidelijk in de staart, je zou er bijna een wind van laten!

10e minuut   1-0

11e minuut   1-1      Steven

49e minuut   1-2      Justin

50e minuut   1-3      Kevin