SVS zaterdag 1 pakt belangrijke overwinning voor de winterstop

Zwervers, IJVV de 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

10 december 2016 14:00

Syed, A.

Afgelopen zaterdag stond voor ons eerst elftal de laatste competitiewedstrijd op het programma voordat de winterstop zou ingaan. Aangezien onze mannen een week eerder voor het eerst deze competitie hadden verloren van Zestienhoven (helaas geen verslag van deze wedstrijd, omdat ik er zelf niet was), moesten ze zich vandaag zien te herpakken. Je gaat toch altijd net wat lekkerder de feestdagen in met een overwinning.
IJVV de Zwervers was vandaag de tegenstander. Een team dat op de 10e plek stond, maar zeker voetballend wel kwaliteit in de ploeg heeft.
Nadat de scheidsrechter voor het beginsignaal had gefloten was het vanaf de aftrap duidelijk dat SVS vandaag het spel moest maken. Dit leidde in de beginfase van de wedstrijd slechts in een paar kleine mogelijkheden die allen ruim over of naast gingen. De beste kans voor SVS was in de 13e minuut, nadat Yannick de bal vanaf links richting Jeroen speelde. Jeroen stapte over de bal heen, waardoor Wishnu de bal vrij op de rand van de zestien kreeg om er iets moois mee te doen. Echter was zijn schot veel te wild en ging ruim naast.
De grootste kans voor rust was voor onze gasten. Een diepe bal werd door de SVS verdediging gemist, waardoor de IJVV spits alleen op Kevin af kon gaan. Gelukkig voor ons schoof de spits de bal naast. In de 31e minuut nog een aardige mogelijkheid voor SVS. Xander speelde de bal in op Anthony, die vanuit de draai op doel schoot. De IJVV keeper redde. SVS ving de tweede bal op en die kwam via Jeroen bij Xander terecht. Zijn schot ging vervolgens een meter naast het doel. Waar iedereen dacht dat 0-0 de ruststand zou zijn, kwam bedrogen uit. Nick Peeters speelde in de 44e minuut Anthony in, die op randje zestienmeter de bal aannam en zijn tegenstanders uit kapte. Met links schoot hij de bal vervolgens in de linker kruising 1-0.
Waar vervolgens iedereen dacht dat IJVV de tweede helft druk zou gaan zetten gezien hun positie op de ranglijst, had het mis. SVS mocht het balbezit voornamelijk blijven houden en in de 51e minuut volgde een aardige kans. Yannick speelde Anthony weer in, die weg draaide en schoot. De keeper redde met een corner tot gevolg. Deze werd getrapt door Roy en bij de tweede paal perfect binnen gekopt door Stefan. Vandaf de aftrap was SVS nog even aan het nafeesten, want direct kreeg IJVV een enorme kans. Een voorzet vanaf links werd bij de eerste paal op doel geschoten. De bal belandde gelukkig genoeg voor SVS aan de verkeerde kant van de paal. Tien minuten later volgde een mogelijkheid voor Joran na een goede combinatie tussen Yannick en Xander. Laatstgenoemde gaf de bal aan Joran, maar zijn schot was te zacht en recht op de keeper. In de 72e minuut het laatste wapenfeit van IJVV. Wederom kon de linksbuiten voorgeven op de spits, maar ook nu werd de bal bij de eerste paal naast getikt.
Een paar minuten later Bezorgde Roy de bal weer bij Joran, die na zijn actie de bal op doel schoot. De IJVV keeper kon echter redden met de voet. In de 85e minuut viel dan toch de definitieve beslissing. Een achterbal van Kevin werd door SVS' kleinste man Chris doorgekopt. Hierdoor kon Joran alleen op de IJVV keeper afgaan. Hij passeerde hem en schoof de bal in het lege doel 3-0.
Een mooie overwinning voor SVS, dat zo als nummer drie de winterstop ingaat. Voorlopig even een plek in de wachtkamer als het om het kampioenschap gaat, maar een plek die aan het einde van het seizoen wel recht kan geven op een plek in de nacompetitie. Deze week speelt SVS op dinsdagavond nog voor de Palace Casino Cup uit tegen CVV Zwervers en zaterdag spelen ze nog thuis tegen Botlek de 1/8 finale van de KNVB districtsbeker. Op zaterdag 28 januari zal SVS de competitie vervolgen bij DWO.