...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse C

4 februari 2017 14:00

Gieles, I.P.

Vandaag stond voor onze mannen de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma. En wat voor een. Berkel kwam vandaag naar ons sportpark. Berkel is een regelrechte kampioenskandidaat en had voor deze wedstrijd 3 punten meer behaald dan onze mannen, maar ook nog een wedstrijd tegoed. Kortom: bij winst voor onze mannen wordt het gat verkleind tot slechts op papier 3 punten, bij verlies zou het gat weer 9 punten kunnen worden met Berkel en ook VVOR en kunnen titelaspiraties de koelkast in.
Je kon aan alles merken dat onze mannen gedreven waren. Vanaf het begin werd Berkel afgejaagd en werd het onze opponent lastig gemaakt in de opbouw. Het duurde tot de 7e minuut voordat de eerste kans van de wedstrijd te noteren viel. Het was een kans voor SVS en die was ook direct raak. Chris speelde zich op een meter of twintig van het doel vrij en speelde de bal in op Joran. Die nam de bal met de hak mee en verschalkte de Berkel keeper met een prachtige lob 1-0. Een heerlijke opsteker zo vroeg in de wedstrijd. Hierna volgde een fase waarin het spel zich voor beide ploegen vooral op het middenveld afspeelde en met name rond de twintigste minuut begon Berkel het middenveld iets meer in handen te krijgen. Dit resulteerde in de 23e minuut tot de gelijkmaker. Kevin schoot de bal uit zijn handen en rond de middenlijn wist een Berkel speler het kopduel te winnen van Roy. De bal belandde bij de aanvoerder van Berkel, die zichzelf vrij speelde en met een schitterende steekbal zijn teamgenoot alleen op Kevin afstuurde. Deze faalde niet en schoof de bal onder Kevin door 1-1.
Gelukkig lieten onze mannen de koppies niet hangen na deze tegenslag en wederom ging het spel aan beide kanten verder met namen op het middenveld. Kansen kregen beide ploegen niet omdat de verdedigingen stonden als een huis. Tot de 40e minuut SVS nog een keer een gaatje wist te vinden. Chris probeerde vanaf rand 16 meter uit te halen op het Berkel doel. Ik denk dat zijn schot de doellijn nooit gehaald zou hebben, maar de bal kwam wel in de voeten van Jamie terecht, die vanuit de draai de Berkel keeper op zijn pad vond. De half weggewerkte bal werd opgevangen door Chris, die de achterlijn haalde en de bal op Jamie voorgaf. Jamie liet de bal recht voor het doel op slechts vijf meter afstand op zijn schoen vallen, maar tot ieders verbazing ging de bal over het Berkel doel.
De tweede helft was slechts drie minuten oud toen SVS een tegenslag te verwerken. De linksbuiten van Berkel haalde de achterlijn en legde de bal voor het SVS doel. Joery en Kevin blokten de bal nog half, maar konden niet voorkomen dat de bal voor de voeten van de Berkel aanvoerder viel, die vervolgens de bal genadeloos binnen schoot 1-2.
Even was SVS van slag, maar de ploeg kon zich gelukkig herpakken en kwam via een counter uit het boekje op 2-2. Een vrije trap van Berkel werd op onze zestienmeter weggekopt door onze vandaag niet te passeren voorstopper Stefan. De man van Staal. De weggekopte bal kwam in de voeten van Jeroen die al had gezien dat Joran op snelheid lag. De bal werd perfect meegegeven en Joran passeerde de keeper.
Amper vijf minuten later kwam SVS zelfs op 3-2. Een een-tweetje op rechts tussen Jamie en Roy zorgde ervoor dat Jamie de achterlijn kon halen. Zijn voorzet bij de eerste paal was goed en Joran was daar het meest allert om de voorsprong voor SVS binnen te schieten. In de 62e minuut was er een gevaarlijk schot van Berkel dat net naast het SVS doel verdween en in de 69e minuut een gevaarlijke vrije trap die rakelings voorlangs ging. Hierna wist SVS Berkel redelijk van het doel af te houden en in de 80e minuut had SVS nog de laatste grote kans van de wedstrijd. Joran gaf vanaf links de bal voor op Jamie de bij de eerste paal voor zijn man kwam, maar de bal net naast tikte. Toen de scheidsrechter na 94 minuten affloot was het feest compleet. Volgende week wederom een pittige partij uit bij Excelsior.