9'

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 1

29 oktober 2016 11:30

Daphne Prins

Tegenstand wilden we, tegenstand konden we krijgen. Met de komst van Foreholte naar Sportpark Schenkel begon het seizoen afgelopen zaterdag pas echt, na alle eenvoudig gewonnen bekerwedstrijden, 2e klasse duels en een weggestreepte monsterscore in de 1e klasse. Het mocht op deze 5e zaterdag in oktober dan Prinsjesdag zijn, met Fred als trainer, Kevin als assistent en Daphne Prins als scheidsrechter, een feestdag werd het bepaald niet.

Daarvoor was Foreholte te sterk en speelden onze meiden te zwak. De bezoeksters uit Voorhout lieten zien een uitstekend ingespeeld team te vormen, met speelsters die gemakkelijk combineren, veel bewegen en continu de ruimte zoeken. Dat alles lieten de dames van SVS vandaag na. In de beginfase gaat de strijd nog gelijk op. Na 6 minuten neemt Foreholte de leiding, als Cyntha mis zit op een afstandsschot en de bal in het doel verdwijnt. Drie minuten daarna trekt Safina de stand weer gelijk door goed diep te gaan, twee tegenstanders uit te kappen en de bal prachtig over de keepster heen te krullen. Er volgen kansen aan beide kanten. De uitstekende keepster van Foreholte houdt haar doel schoon bij mogelijkheden voor Danée, Mara en Nienke. Ook redt ze knap op een schot van Catey na een mooie aanval via Pascalle, Safina en Mara. Catey als vervangster van de geblesseerde Nienke, galant naar de kant in de armen van Kevin, Prins op het witte paard. In de 33e minuut komt Foreholte op 1-2 als Cynthia de bal na een schot loslaat en een aanvalster de rebound kan binnentikken. In de slotminuut van de 1e helft scoren de bezoeksters nogmaals, een uitstekend uitgespeelde aanval wordt bekroond met een geplaatst schot in de bovenhoek.

Na de rust werken Esra, Lara, Keyleina en Shenna (die Roos heeft vervangen) zich drie slagen in de rondte om Foreholte het scoren te beletten. Daarbij toont Cynthia, voor wie het sneu is dat ze er bij twee goals niet goed uit zag, dat ze echt wel kan keepen. Romy en Pascalle moeten veel meeverdedigen en onze aanvalsters (met Charine voor Safina) worden nauwelijks nog in stelling gebracht. Foreholte drukt door met een hard en hoog afstandsschot, een speelster die langs onze volledige defensie slalomt en de bal kan binnenschuiven plus een droog ingeschoten bal vanuit een corner. Eindstand 1-6 en voldoende stof tot nadenken.

Natuurlijk is het moeilijk voetballen wanneer de driehoekjes van de tegenstander je om de oren vliegen. Maar met een minder afwachtende houding, meer beweging en meer overleg had SVS beter partij kunnen geven. Komend weekend wacht met WVC, dat boven Foreholte staat, opnieuw een zware tegenstander. Meiden: voorkom dat de sponsors daarna hun spullen terug willen en ga met het leermoment van zaterdag aan de slag!