Meisjes onder 13 zaterdag, MO13-1, Hoofdklasse 1

19 november 2016 10:00

Scheidsrechter

Gertine Barneveld

Dat er in deze competitie geen makkelijke partijen zijn dat wisten we wel. En vandaag kwam Quick-boys op bezoek die nog geen wedstrijd heeft verloren Beker ronde en competitie. Voorde wedstrijd nogmaals benadrukt dat we weer scherp moesten beginnen en nog even het voorbeeld tegen Rijnsburgse-Boys er bij gehaald waar we de eerste minuten niet thuis gaven. Schijnbaar hebben ze dit goed in de oren geknoopt want Quick-boys werd van af minuut één met de rug tegen de muur gezet. Vlotte combinaties en veel overwicht zorgde voor een arsenaal aan kansen. Britt Nabiellenne Fay Femke Defhaney kregen alle de mogelijkheid om de score te openen. Quick-boys moest alle zeilen bij zetten en wist nog steeds de 0 op het scoren boord te houden. Het enige antwoord wat ze hadden was dat de laatste vrouw de bal een peer na voren gaf in de hoop dat één van de spitse er mee van door zou kunnen gaan. Het vertrouwen zat er goed in bij SVS zelfs Elselien de keeper kapte op een terug speel bal de spits van quick-boys nog even uit. Uit eindelijk was het Britt die dan toch het net trof en de score opende. We hadden de hele eerste helft gedicteerd en eigenlijk verzuimd om met 3-0 de rust in te gaan.

Na de rust had SVS het gevoel dat het een gelopen zaak was gezien de eerste helft. Quick-boys wist dat er wat moest gebeuren om nog iets van een punt er uit te halen.
Quick-boys voerde de druk op en SVS was het even helemaal kwijt. We konden de bal niet meer vast houden en werden slordig met uit verdedigen. Nu was het Quick-boys die de overhand had maar grote kansen kregen ze niet. Na een aanval over rechts kwam de bal uit eindelijk terecht bij de linksvoor die volgens mijn grensrechter de bal in buitenspel ontving. De scheidsrechter keurden het doelpunt goed en de 1-1 was gemaakt door Quick-boys. Maar de meiden hadden nog wel het geloof dat we hier de drie punten moesten pakken.  SVS pakte de draad weer op en we kwamen langzaam onder de druk vandaan. De grootste kans was voor Chevaughne die van af de middellijn één op één richting de keeper ging. Wonder boven wonder wist de keeper van quick-boys de aanval te stuiten. Na flink aandringen en verschillende kansen later was het dan toch Jessy die de bal over de lijn kreeg en de 2-1 maakte. De speeltijd zat er op en gezien de kans verhouding verdient gewonnen.

Volgende week Smitshoek waar we weer vol aan de bak moeten.