15'
34'

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 4

28 januari 2017 11:00

En zo beginnen onze voetbalmeiden aan alweer de derde competitie van dit seizoen, de KNVB beker en Abel Cup nog buiten beschouwing gelaten. Begonnen in de 2e klasse 4, doorgeschoven naar de 1e klasse 1 en nu, in een vers samengestelde voorjaarscompetitie, de 1e klasse 4. Een statisticus zou er de hik van krijgen.

Na de afgelaste eerste speelronde komen vandaag de dames van Steeds Hooger Oud-Beijerland op bezoek. Door de afwezigheid van Danée, Safina en Catey verschijnt SVS gehavend aan de start. Maar niet minder gemotiveerd, want onze leeuwinnen hebben er zin in. De beginfase is voor ons team, met een schot van Roos dat naast vliegt, daarna wordt SHO sterker en zien we een grote kans gelukkig voorlangs zeilen.

Na exact een kwartier opent SVS de score. Een vrije trap van Roos wordt uitverdedigd, de bal komt bij Pascalle, die haalt verwoestend uit en de bal verdwijnt in het doel. Deze is onderweg van richting veranderd, maar we juichen er niet minder om. SVS drukt door en na een mooie combinatie tussen Keyleina, Charine en Nienke gaat de bal net naast. De keepster van SHO moet gestrekt op een knappe crossbal van Charine. Uit de rebound kan Mara scoren, maar de bal eindigt in het zijnet. Ook SHO is gevaarlijk, vooral via de snelle linksvoor die het Lara moeilijk maakt. Haar strakke voorzet mist maar net het hoofd van een aanvalster. Vlak voor rust verdubbelt SVS de marge. Roos geeft een prima pass op Mara, die gaat langs een aanvalster, schuift de bal door naar Nienke en zij rondt netjes af: 2-0. In blessuretijd zijn de bezoeksters nog twee keer dichtbij een treffer, beide keren grijpt Cynthia goed in.

Ook in de tweede helft is ons team de aanvallende ploeg, zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidt. SHO komt nauwelijks van de eigen helft, maar de tegenaanval die Esra en Shenna in de 15e minuut moeten toestaan is direct succesvol. Cynthia komt nog uit haar kooi, maar ziet de bal met een boog over zich heen gaan. De opponent in zwart-wit ruikt Schenkels bloed en plaatst een lange aanval die ongeveer het hele veld bestrijkt. Geen der SVS’ers weet deze opmars te stuiten en zo is de mooie voorsprong verdwenen.

Met nog een kwartier te gaan doet ons team alles voor de winst. Nienke krijgt een dubbele schietkans wanneer de keepster een vrije trap van Roos pareert, beide schoten worden gekeerd. Een indraaiende corner van Romy ranselt ze uit haar doel. Een hoekschop van Roos stuitert op de lat. Pascalle draait zich goed vrij en schiet, weer redt de keepster en de rebound van Nienke gaat maar net over. SVS verdient het… maar de bal wil er niet meer in.

Of je nu optimist bent (puntje gewonnen) of pessimist (twee punten verloren), de realist ziet wederom een onnodig gelijkspel. Daar hadden we geen nieuwe competitie voor nodig.