Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 4

11 maart 2017 12:00

Scheidsrechter

Alexander Messemaker

Kunnen onze meiden zich weer oprichten na het echec dat zich vorige week vanaf de strafschopstip voltrok? Werpt de extra techniektraining van vrijdagavond zijn vruchten al af? Houdt keepster Elselien van MO13-1 het hoofd koel bij haar invalbeurt in de hoofdmacht der 14- en 15-jarigen? Interessante vragen waar de vijfde speelronde van de voorjaarscompetitie antwoord op zal geven.

Onze blauwwitte equipe krijgt al snel een tegenslag te verwerken, want na 7 minuten openen de bezoeksters uit Middelharnis de score. De rappe nummer 5 van De Jonge Spartaan gooit er een imponerende rush uit, steekt het halve veld over en vuurt op ons doel. Elselien redt knap, maar een andere Jonge Spartaan mag de rebound ongehinderd binnenschuiven. SVS jaagt op de gelijkmaker en krijgt een handvol kansen. Schoten van Safina, Mara en Romy worden gestopt, Pascalle schiet over en Roos en Nienke mikken naast. De Jonge Spartaan loert op de counter, waarbij Keyleina en Lara twee keer goed ingrijpen. Elselien plukt netjes een hoge vrije trap uit de lucht. Het duurt tot de 27e minuut voor we kunnen juichen. Vanuit de verdediging legt Catey de bal in één keer in de zestien en dat blijkt een weergaloze assist te zijn, want Nienke tikt de bal perfect langs de uitkomende keepster. Vlak voor rust brengt Roos onze ploeg op voorsprong met een heerlijk schot dat snoeihard de kruising in vliegt. Voorzet Romy, passje Safina, streep Roos.

In de tweede helft weet SVS de tegenstander op eigen helft te houden, maar creëert ons team te weinig kansen. De vaste supporters zien de onnodige ‘story of the season’ gelijkmaker al in de lucht hangen. Maar dan breken vijf magische minuten aan waarin álles lukt. Het is Barcelona – PSG op veldje vier te Schenkel: je moet erbij zijn om het te geloven. Allereerst krult Romy de bal vanaf de cornervlag in één keer het doel in. Haar hoekschop lijkt minutenlang onderweg te zijn, iedereen ziet de bal aankomen, de keepster gaat er gestrekt naartoe, en nóg is het projectiel volstrekt onhoudbaar. Kort daarna pegelt Nienke de bal strakker dan strak in de hoek, uit de draai, bijzonder fraai. En dan, één van de mooiste aanvallen van het seizoen. Een kunststukje dat begint met verdedigend samenwerken tussen Keyleina en Esra, de bal komt bij Romy, die geeft mee aan Danée, haar indraaiende voorzet komt bij Nienke, en die besluit haar hoofd onder de bal te zetten waarna deze buiten bereik van de keepster de verre hoek in vliegt.

Ik noteer het allemaal in opperste gelukzaligheid, waarbij mijn gedachten ook uitgaan naar Henry. Het nam het notitieblok drie weken van mij over kreeg louter puntverlies en gemiste pingels voor de kiezen. En ik denk aan Fred, over kiezen gesproken, onze onfortuinlijke trainer die deze galavoorstelling mist omdat hij, zo vlak voor de verkiezingen, zijn zwevende kies moet laten trekken.

Om het Nou Camp-achtige spektakel rond te maken valt ook de 6-1 nog. Het is opnieuw Nienke die, op aangeven van Charine, met een superknal de winkelhaak teistert. Meiden: dit was genieten. Als jullie zo blijven spelen, dan kan er zeker om de koppositie meegestreden worden!