59'

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 4

8 april 2017 14:30

Onder een aangenaam voorjaarszonnetje werken onze dames de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Barendrecht af. Net als vorige week calculeren we drie punten in, maar toen was het 1 april.

Zaterdag maakt ons team snel duidelijk dat de winst nu niet wordt weggegeven. Hoe snel? Al na 2 minuten ziet Danée, in balbezit gekomen na een slimme ingooi van Charine, haar zondagsschot over de keepster het doel in stuiteren. Tien minuten later moet Nienke de voorsprong verdubbelen na een prachtige pass van Pascalle, maar haar inzet gaat naast. Nog voor de rust neemt ze dubbel revanche, eerst door de bal na een vlotte combi tussen Romy en Mara in de korte hoek te schieten en daarna met een hard diagonaal schot in de kruising. Nul drie is de afgetekende ruststand in een weinig opwindende eerste helft, hoewel het strak gesneden voetbalbroekje van de scheidsrechter supporter Marianne niet onberoerd laat.

Na de rust neemt ex-teamgenoot Diana de plek onder de lat van Barendrecht in. En die voorkomt een monsterscore, want ze keept stukken beter dan haar voorgangster en SVS blijft het doel bestoken. Toch kan ze niet voorkomen dat onze leeuwinnen nog drie keer scoren. Romy bekroont een knappe solo met een doeltreffend tikje, Pascalle vuurt raak uit de tweede lijn na een mooie aanvalsopzet via Lara en Catey en met haar linkerbeen jaagt Danée de 0-6 tegen het net.

Eenvoudige winst in een leuk duel, waarbij ook scheidsrechter Henk en zijn assistent het fijn hadden met elkaar. Nog twee competitieronden te gaan, zelf winnen en hopen op een misstap van DVV.