Onbekend (lob)
23'

Meisjes onder 15, MO15-1, Groep 1 1/4 finale

4 maart 2017 11:45

Vandaag de kwartfinale in de KNVB bekercompetitie, tegen hoofdklasser Jodan Boys MO15-1. In de reguliere competitie staan ze direct onder IFC MO15-1, waar onze meiden vorige ronde van gewonnen hebben, dus dat geef hoop. Wat echter zorgen baart is dat SVS vandaag geen wissels heeft en er diverse speelsters niet helemaal fit zijn (Lara, Catey, Pascalle, Romy).

SVS begint meteen goed met al na 1 minuut 2 corners direct na elkaar, maar de 2e poging van Romy gaat net te hoog voor Safina. Daarna zet SVS de tegenstander 10 minuten flink klem op eigen helft, maar meer dan een gevaarlijk doelschot van Roos levert het niet op. Dan rukt Jodan Boys op en kan in 3 minuten tijd 3 keer maar net een tegengoal voorkomen worden dankzij doortastend optreden van Cynthia, Roos en weer Cynthia. Van de schrik bekomen stelt SVS orde op zaken en heeft het weer een minuut of 10 de controle. Na een kansrijk schot op doel van Pascalle belandt de bal weer op eigen helft waar Nienke met een poeier direct Safina in de 16 meter van Jodan Boys bedient. Safina staat niet buiten spel en met een simpel maar effectief lobje is het 1-0 voor SVS (23"). Een kleine 10 minuten later herhaalt dit hoogstandje zich bijna, maar dan volgt een razendsnelle counter van Jodan Boys en de verdediging van SVS overrompelend trekken ze de stand vlak voor de rust nog gelijk (32"). Erg jammer, want SVS was in de 1e helft over het geheel genomen de bovenliggende partij.

In de tweede helft zijn SVS en Jodan Boys meer in balans en golft het spel over en weer. Diverse reddingen van Cynthia worden afgewisseld met mooie passes van Romy en Safina, en opgelegde doelkansen van Safina, Danée en Romy. Pascalle, die door de pijn in haar rechterbeen alles met links moet schieten en nauwelijks kan rennen, kan er eindelijk af door inzet van Lientje van SVS MO13-1, maar dan gaat Roos bijna K.O. door een harde schop in haar gezicht. Het laatste kwartier wordt nog erg spannend door nog meer reddingen van Cynthia en corners van Romy, en 3 minuten voor tijd krijgt SVS de laatste kans om de wedstrijd te beslissen door een strakke pass van Safina op Romy die solerend richting het vijandelijke doel pas in de 16 meter alsnog van de bal gelopen wordt. Helaas, de stand in de reguliere speeltijd blijft gelijk en het komt aan op een penalty serie. Er wordt wel gezegd dat penalties nemen een loterij is, maar dat is gebaseerd op de aanname dat beide partijen even veel kans hebben om te scoren. Echter, zoals we weten heeft SVS al het hele seizoen grote moeite met afmaken, en dit weerspiegelt zich dan ook genadeloos in de uitkomst van de reeks strafschoppen: Jodan Boys 3x raak, SVS 3x mis (penalties van Roos en Safina gehouden door de keeper, penalty van Romy op de lat). Het KNVB bekeravontuur is ten einde. Resteert nog de Abel Cup en de reguliere competitie.