SVS 1 verschaft zichzelf goede uitgangspositie in heenwedstrijd nacompetitie finale

SVS 1

3 - 0

Botlek 1

33'
...
66'
...
88'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse D) winnaar 7 - winna nacompetitie

27 mei 2017 17:15

Scheidsrechter

Ekelenburg, M. van

Op een snikheet sportpark Schenkel moest onze hoofdmacht vandaag de eerste wedstrijd in de finaleronde van de nacompetitie spelen. SVS - Botlek was het affiche. Er werd om 17.15 uur afgetrapt, omdat er tijdens de dag een goed georganiseerd internationaal toernooi gaande was.
Tegenstander Botlek had de vorige ronde al heel knap tweedeklasser NSVV uitgeschakeld en kon dus ook vol vertrouwen tegen ons aantreden. SVS kwam echter furieus uit de startblokken en al na 43 seconden stond de openingstreffer op het scorebord. Anthony kreeg de bal op rand 16 ingespeeld, trok naar binnen met  de bal en krulde deze in de verre hoek 1-0. In  de 2e minuut wederom een gevaarlijke aanval van SVS. Anthony werd op links weg gestuurd en gaf een goede voorzet op Joran, die net een stap te laat bij de bal kwam om hem echt lekker op doel te schieten. Hierna begon Botlek van zich af te bijten. SVS had even weinig grip op het spel van Botlek, wat resulteerde in een kans in de 9e minuut. De spits van Botlek trok gevaarlijk naar binnen en vanaf een meter of veertien schoot hij de bal rakelings over. In de 11e minuut een gevaarlijke aanval van Botlek, waarbij Bob de tegenstander aan het shirt trok. Aangezien de Botlek speler op de been bleef, gaf de scheidsrechter voordeel, wat vervolgens tot opluchting van SVS niets opleverde. SVS was nog niet gewaarschuwd en mocht Kevin bedanken, die in de 15e minuut een tegen een met de Botlek spits uitstekend redde. Hierna ging de Botlek storm wat meer liggen, mede door de warmte. SVS kwam weer wat beter in het spel en er ontstond voornamelijk een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde. SVS kreeg nog een paar mogelijkheden. In de 20e minuut schoot de Botlek keeper de bal tegen de doorjagende Joran, de bal caramboleerde net naast het doel. Een corner in de 22e minuut van Roy werd door Bob geschampt en vloog net voorlangs en in de 31e minuut gaf Bob de bal op Joran. Vanaf links wilde Joran de bal over de keeper heen wippen op Anthony. Het wippertje lukte, maar de bal belandde op het dak van het doel. Tegenvaller in de eerste helft was de schoen van een Botlek speler die Joran in het gezicht kreeg. Hij moest met een hersenschudding naar de kant.
De tweede helft begon met een wederom jagend Botlek. Nu met minder grote kansen, maar wel dreigend. Gevaarlijkste bal was in de 49e minuut een hard schot vanaf rand zestien, welke door Kevin uit het doel werd gedoken. Hierna werd het toch langzaamaan SVS dat de overhand begon te krijgen. Conditioneel leek SVS de strijd te gaan winnen. In de 53e minuut kreeg Anthony de bal weer op de zestien aangespeeld, draaide weg en schoot goed op doel. De Botlek doelman tikte de bal net over de lat. In de 69e minuut een bal van Julian op Nick die een goede voorzet gaf op Anthony. De bal werd terug gelegd op Yannick, maar zijn schot kon nog net worden geblokt. In de 77e minuut lijkt SVS op weg te zijn naar de tweede goal. Een steekbal op Anthony, die alleen op de Botlek keeper afgaat. Op het moment dat hij wil uithalen, wordt hij behoorlijk gehinderd door een Botlek verdediger. Waar heel SVS denkt aan een strafschop, wordt deze niet gegeven. Een minuut later kan SVS wederom scoren als Nick de bal meegeeft aan Julian. Ook hij gaat alleen op het Botlek doel af en legt de bal breed op Chris. De bal is helaas onnauwkeurig en de kans is verkeken. Dan krijgt SVS in de 82e minuut een vrije trap. Julian schiet de bal op doel en wat een simpele vangbal lijkt te worden, eindigt in een allendig moment voor de Botlek keeper. Hij laat de bal tussen zijn vingers doorglippen en SVS staat op 2-0. Het wordt dan nog mooier voor SVS als in de 88e minuut Yannick een pass geeft op Chris, die de bal langs de keeper schiet 3-0. In de 90e minuut kan SVS het feest compleet maken. Een vrije trap van Julian valt bij de tweede paal bij Peeters. Hij geeft het leer voor op Stefan, die op 2 meter van het doel de bal net over kopt.
3-0 blijft hierdoor de eindstand. SVS verschaft zich dus een uitstekende uitgangspostitie om volgende week zaterdag bij Botlek de promotie binnen te halen. Het is zeker nog niet gedaan, want Botlek heeft echt wel zijn kansen gehad. Scherpte zal dus nog een week een 90 minuten benodigd moeten zijn. Wie gaan er volgende week mee naar Spijkenisse om onze jongens aan te moedigen? We hopen op een mooi en sportief feest....