EEN WERVELEND BEGIN LEVERT SVS DE ZEGE OP : Flets Alexandria'66 gaat met een rotgevoel de winterstop in

0 - 2

SVS 1

2e klasse D

15 december 2018 15:00

SVS stuurde zaterdag Alexandria'66 met een rotgevoel de winterstop in (0-2). De Capellenaren spelen zelf dit kalenderjaar nog een bekerduel met Alphense Boys.

Een cadeautje in de vorm van een strafschop en een harde uithaal in het eerste halfuur waren de enige noemenswaardige wapenfeiten in de wedstrijd tussen Alexandria'66 en SVS. Scheidsrechter Ruud van der Wielen zag in een licht duwtje van Marchiano Deekman op Stefan van der Staal een overtreding die in zijn ogen goed genoeg was om een penalty aan de bezoekers te geven. Het presentje werd zonder problemen binnengeschoten door Raymon Lingen (0-1).

Even later kreeg doelman Donny van Gelder zijn tweede doelpunt om de oren. Een vrije trap van Jeroen de Lely belandde voor de voeten van Stefan van der Staal, die in één keer uithaalde (0-2). De Capellenaren kregen vleugels en gingen op jacht naar de derde treffer, maar die bleef ondanks het offensief uit. In de tweede helft kwam Alexandria'66 beter voor de dag, maar de aansluitingstreffer bleef uit en in de counter faalde SVS-invaller Silvio van Gelderen, die Anthony Schoenmaker (elleboogblessure) in de rust verving, om het duel definitief op slot te gooien.

SVS steeg door de vijfde zege naar de zesde plaats in 2D, terwijl Alexandria'66 op de achtste plek bleef staan. ,,Ik had mijn ploeg van tevoren gewaarschuwd dat SVS op zoek gaat naar vrije trappen'', verklaarde Alexandria'66-trainer Jerrol Neral. ,,En wat gebeurt er? Door een lichte overtreding kreeg SVS een strafschop cadeau en de tweede goal viel uit een vrije trap. De spelers kwamen de afspraken niet goed na. In de tweede helft misten we net dat klein beetje geluk bij de aansluitingstreffer. De 1-2 bleef uit en dat kwam niet door de tegenstander. Nee, het lag aan onszelf. Ik kijk terug op een rommelige eerste seizoenshelft, waarin trainer Willem Thijssen werd weggestuurd. Ik kwam voor de groep te staan en we zetten een goede serie neer. Toch is het elftal nog altijd instabiel en daar moeten we in de tweede seizoens-helft aan werken.''

Voor SVS staat komende zaterdag nog een bekerwedstrijd tegen Alphense Boys op sportpark Schenkel op het programma. ,,Ik geef dan spelers die nog niet zoveel minuten hebben gemaakt een kans'', blikte trainer Wout Ooms vooruit. ,,De competitie hebben we in ieder geval dit jaar goed afgesloten. Vorig jaar hadden we twintig punten met de winterstop en nu achttien. De verschillen zijn niet zo groot. We hebben twee wedstrijden gespeeld, waarin we lange tijd met tien man stonden. Met tien punten uit de laatste vier wedstrijden zijn we bezig aan een goede serie en die willen we na de winterstop voortzetten.''

Bijzonderheden: Jeff Wouden, en Rafiek Casteleins (beiden Alexandria'66) kregen een gele kaart.

Bron : AD Rdam Oost - Blanchefleur Brassinga