...

Groep 1 2e KO Ronde groep 1

22 december 2018 14:00

W. van der Geest

Met twee rode kaarten, een gemiste strafschop en een winnende treffer in de slotfase was het bekertreffen tussen SVS en de zaterdagtak van Alphense Boys een wedstrijd die alles had.

Alphense Boys-spits Sontjie Roosberg zou weleens slecht geslapen kunnen hebben. Met een gemiste strafschop én een rode kaart in de blessuretijd had de aanvaller een hoofdrol in de door SVS gewonnen bekerwedstrijd.

SVS begon goed aan de wedstrijd. Al vroeg in de wedstrijd was er een miscommunicatie tussen een verdediger van Alphense Boys en zijn doelman. De bal leek ongelukkig in het eigen doel te ploffen maar op de lijn bracht een man in het Rood-Wit redding.

Omslag

Het sterke begin van SVS duurde een klein kwartier. Daarna nam de ploeg van trainer Ronald Martin de touwtjes in handen. De vierdeklasser nam zelfs brutaal de leiding. Mickey Tromp verraste Wesley Valk met een bal met de hak waardoor Donovan Olivieira aan het werk mocht. Handig omspeelde hij Tim de Winkel. De schuiver die volgde was Bart de Keijzer te machtig.

Lang kon Alphense Boys niet genieten van de voorsprong. Jonathan Linger trok in de dertigste minuut het strafschopgebied van Alphense Boys in. Met een beetje geluk, Ronald Roosberg gleed uit, kon hij de bal terug leggen op Raymon Lingen. De spits stond vrij op de rand van de zestien meter en schoot de bal cool langs doelman Tourné.

Penalty

Na de 1-1 kreeg Alphense Boys de kans op de 1-2. Jeroen de Lely kreeg de bal heel licht tegen zijn hand. Van der Graaf wees resoluut naar de stip. Sontjie Roosberg mocht aanleggen maar zijn inzet miste overtuiging. De Keijzer zat in de goede hoek en ranselde de bal uit de hoek.

Rode Kaart

De tweede helft had aanvankelijk weinig om het lijf. Tot een opstootje roet in het eten gooit voor Alphense Boys. Sahr Kabuta ‘duwt’ Julian van der Geest met zijn hoofd weg. Rood.

De frustraties lopen dan hoog op bij Alphense Boys. Yassin Amtyi probeert Van der Geest vervolgens een tweede gele kaart aan te smeren. Terwijl de middenvelder van SVS wacht op een korte corner, loopt de verdediger van Alphense Boys tegen zijn schouder aan. Vervolg? Hoongelach op de tribune en twee minuten geen voetbal.

Winnende treffer

SVS ging vervolgens alles op de aanval spelen. Van der Geest en Wishnu Badal werden gewisseld voor Silvio van Gelderen en Chris van der Graaf. Het aanvallende denken werd beloond toen Jonathan Linger op randje buitenspel vertrok, de achterlijn haalde en voorgaf. De voorzet van Linger werd door Muhammed Hidir met de borst gecontroleerd. Zijn inzet werd door Mickey Tromp van richting veranderd, 1-2.

Bron : IJssel-Sport Youp Kruithof