D-Pupillen beker poule, D2, Groep 3 05

27 augustus 2011 8:30

Edwin Knops

ZWAARBEVOCHTEN PUNTENDELING TEGEN STERK VV NIEUWERKERK D3

Vanmorgen om half 9 stonden Sydney, Willy, Danny, Bas, Vincent, Kick, Quincy, Renzo, Sota, Glenn en Justin klaar om af te trappen. Als wissel begonnen Tim, Luuk en de geblesseerde keeper Mattijs.

Al snel bleek deze partij andere koek te zijn dan de partij tegen Unio van vorige week.

Een sterk Nieuwerkerk D3, bestaande uit deels eerste en deels tweede jaars nam onder andere oud SVS-er Thomas Tierbach mee. Vorige week stuurden ze Spirit het bos in met een 2-10 overwinning, we waren dus gewaarschuwd.

Nieuwerkerk bouwde de druk vanaf het begin steeds meer op en in de tiende minuut bezweek de verdediging van SVS onder de druk.

Helaas lukte het Vincent niet om met een uiterste krachtinspanning de bal voor de doellijn weg te werken en schoot aldoende in eigen doel.

Het lukte D2 niet om zich te herpakken, duels werden verloren en de scherpte ontbrak. Hoewel we na de 0-1 een goede kans kregen op de gelijkmaker via Glenn, zijn lob ging echter net over de lat.

Nieuwerkerk ging door alsof er niets gebeurd was en kwam even later op 0-2.

Op slag van rust nam SVS beetje bij beetje de regie over en kreeg een aantal hoekschoppen achter elkaar.

In de laatste minuut van de eerste helft kon D2 dankzij een prima geplaatst schot van Sota de aansluiting vinden.

De jongens wisten in de kleedkamer zelf prima aan te geven wat er niet goed ging.

Er werd ook nog gewezen op het “ overslaan”  van het middenveld, waarbij de middenvelders nog een keer werd gewezen op hun posities.

In de tweede helft was SVS sterker en wist het Nieuwerkerk steeds meer vast te zetten op eigen helft.

Na twee minuten werd Glenn diep gestuurd door Sota. Glenn wist vervolgens de keeper te omspelen en de bal in de goal te schuiven. De gelijkmaker kon niet op een beter moment komen.

D2 ging op zoek naar meer en werd bijna beloond voor het harde werken, maar de kopbal van Glenn uit een corner van Bas ging net voorlangs.

De tegenstander wist diverse malen door middel van een scherpe counter paniek te stichten in de defensie van D2. Dankzij goed verdedigend werk van met name Danny en Willy en een alerte Sydney werd een tegengoal voorkomen.

Complimenten voor het terugkomen van een 0-2 achterstand en het harde werken!

6e minuut   0-1      e.d

10e minuut   0-2

29e minuut   1-2      Sota Nishiijma

32e minuut   2-2      Glenn van Dijk