D-Pupillen beker poule, D2, Groep 3 05

1 oktober 2011 8:30

Edwin Knops

SVS D2 OP VALREEP BESTOLEN VAN DE OVERWINNING

SVS D2 heeft gisteren wederom een wedstrijd met twee gezichten ten toon gespreid.

Een prima eerste helft waar in voor iedere bal werd gevochten en een tweede helft waarin de pijp al vrij snel weer leeg bleek.

Sommige spelers lijken of over onvoldoende conditie te beschikken of doseren hun krachten niet goed.

Mooie taak voor de trainers om dit nader te onderzoeken.

Zoals gezegd, de eerste helft was een genot om naar te kijken tegen een tegenstander die zwaar leunde op hun nummer 11.

Een voetballer zoals wij helaas niet in de gelederen hebben binnen de jeugd van SVS, of er ook maar in de buurt komt.

De eerste helft hadden de verdedigers de grootste moeite met deze kanjer, die er hoogst persoonlijk verantwoordelijk voor was dat Xerxes/DZB tot twee maal toe op voorsprong kwam. 0-1 en 1-2.

Zijn tweede doelpunt was een zuiver buitenspel doelpunt maar de scheidsrechter keurde de grensrechter geen blik waardig.  Het schot werd getoucheerd door een speler die ver buitenspel stond.

Na de 0-1 kreeg Glenn zijn eerste kans, maar zijn lob werd op miraculeuze wijze door de doelman gekeerd.

Zijn revanche kwam voort uit een vrije trap op links buiten de zestien, die weliswaar met de vingertoppen van de keeper in aanraking kwam, maar waar de keeper nu niet het geluk aan zijn zijde had maar op de schouder van Glenn had plaats genomen.

In de zeventiende minuut kwam D2 op gelijke hoogte met Xerxes/DZB wederom door Glenn die op maat werd bediend door Jasper.

Twaalf minuten later was het Jasper zelf die op slag van rust D2 op een 3-2 voorsprong kon zetten.

In de rust werd de taakverdeling achterin veranderd en werd Danny op “de nummer 11“

gezet met Bas in de rugdekking.

Danny voerde zijn taak perfect uit en in de tweede helft hebben we weinig last gehad van “de nummer 11”.

Klasse Danny!!

SVS had op een veilige voorsprong kunnen komen, ware het niet dat de aan buitenspel ontsnapte en doorgebroken Glenn op een smerige manier van achteren werd neer geschopt door een verdediger , na een run vanaf de middenlijn. De scheidrechter vergat echter de speler voor twee minuten weg te sturen maar deed dat later wel met een tegenstander die wat zei tegen de scheidsrechter.

Verder kregen we nog wat kleine kansen en werd Xerxes/DZB de laatste vijf minuten dreigender en gevaarlijker.

Uit één van die aanvallen, twee minuten voor tijd,  kreeg de tegenstander een vrije trap mee op de rand van het strafschopgebied en het was niemand minder dan “de nummer 11” die de vrije trap op een wonderschone manier achter Matthijs kreeg.

De jongens verlieten het veld gedesillusioneerd, teleurgesteld in de scheidsrechter, kwaad op zichzelf en kwaad op....... precies hun “nummer 11”.

Maandag staat de oefenpot tegen Sparta Rotterdam op het programma en dan moeten we na een paar trainingen klaar zijn voor de competitie.

Ik heb er alle vertrouwen in dat dit lukt.

Een aantal jongens zijn al klaar voor de competitie, een aantal andere bijna en een aantal heeft nog moeite om aan te haken op fysiek en conditioneel vlak.

Veel plezier tegen Sparta en maak er wat van !

8e minuut    0-1

12e minuut    1-1      Glenn

15e minuut    1-2

17e minuut    2-2      Glenn

29e minuut    3-2      Jasper

46e minuut    3-3