D-Pupillen, D2, 3e klasse 03

5 november 2011 8:30

Edwin Knops

SVS D2 WINT STREEKDERBY TEGEN SPIRIT DANKZIJ STERKE TWEEDE HELFT

D2 heeft gisteren een knappe overwinning behaald tegen Spirit D2, het werd 3-1 voor de mannen uit Capelle Schollevaar.

De gehele wedstrijd waren we oppermachtig, op de periode tussen de tiende minuut en vijf minuten voor rust na.

Die vijftien minuten waren de mannen wat flegmatiek en nonchalant en leek het heilige vuur ineens verdwenen.

Gelukkig werd in de tweede helft na een stevig onderonsje in de kleedkamer, het gras opgevreten.

Zoals gezegd, de eerste tien minuten ging het prima op het veld en kregen we al snel enkele kansjes. In de vijfde minuut ontstond de grootste kans door een mooie voorzet van Willy, maar helaas ging de inzet van Justin net naast.

In de zevende minuut werd het zwoegen beloond met een doelpunt.

Glenn werd uitstekend weggestuurd door een splijtende pass van Steven, en omspeelde met een mooie beweging de keeper om vervolgens deze mooie actie scorend af te ronden.

Wat zich vervolgens afspeelde op het veld was niet D2 waardig. Spirit rook ineens haar kansen door het slappe spel van SVS.

Als we in de richting van het Spirit doel gingen, werd de rechtsbuiten bij vrijwel iedere actie voor buitenspel afgevlagd.

Achterin werden onbegrijpelijke beslissingen genomen en bijna iedereen leek zijn scherpte kwijt.

Vooral de manier waarop de 1-1 tot stand kon komen was iets om met schaamrood op de kaken aan terug te denken.

Kinderlijk inleveren van de bal en vervolgens een doelpunt cadeau geven aan de tegenstander.

Net op het moment dat we de boel wilde wakker schudden vlak voor de rust door de rechtsbuiten te wisselen ( de invaller stond al klaar ) wist dezelfde rechtsbuiten twee man te passeren en een prachtige goal te maken.

( Wie zegt dat dreigen niet helpt ;-) )

Met een voorsprong konden we de kleedkamer opzoeken.

De tweede helft hebben we een uitstekend D2 aan het werk gezien die Spirit geen meter meer gunde. Er werd snel druk gezet en de combinatie werd weer gezocht.

Op een gegeven moment ben ik de tel kwijtgeraakt maar ik schat dat we in de tweede helft zo’n twaalf á dertien hoekschoppen mochten nemen.

De beste kans uit één van die corners was een kopbal van Glenn die uitstekend werd gestopt door de keeper van Spirit.

Ook Willy was dicht bij zijn tweede doelpunt, maar zijn inzet strandde op de paal.

Toch mochten we de bevrijdende 3-1 vrij vroeg in de tweede helft verwelkomen.

Een combinatie waarbij de bal via Justin bij Jasper eindigde werd door de laatste op een vreselijk mooie manier in het doel gerost.

Een schot rand strafschopgebied die loeihard diagonaal in de kruising verdween, jammer dat er geen herhalingen bestaan. Maar ik weet wel dat er foto’s van deze actie bestaan!

Bijbestellingen via onze teamfotograaf!

Jongens trek de lijn van de tweede helft door, het was in ieder geval voor de toeschouwers en leiding een genot om jullie te zien spelen!!

7e minuut    1-0      Glenn

26e minuut    1-1

30e minuut    2-1      Willy

37e minuut    3-1      Jasper