D-Pupillen, D2, 3e klasse 03

12 november 2011 8:30

Edwin Knops

WEDEROM EEN WEDSTRIJD VAN SVS D2 MET TWEE VERSCHILLENDE GEZICHTEN

D2 moest het vanmorgen opnemen tegen BVCB D3, de tweede tegenstander deze competitie uit de “B-driehoek”.

De eerste helft ontbrak het D2 aan inspiratie en wilskracht en leek de wedstrijd zich te ontpoppen tot een verplicht nummertje.

Eén van de weinigen die zich in de eerste helft kon onttrekken aan het povere spel was Justin, die regelmatig op links de achterlijn kon halen om de kanonnen in stelling te brengen.

Al in de vijfde minuut keken we tegen een volkomen onnodige 0-1 aan, die niet had hoeven vallen als keeper Mattijs de bal beter had getaxeerd.

Verder probeerden we het wel, maar de overtuiging ontbrak.

BVCB kreeg mede hierdoor enkele kansen maar was slordig in de afwerking.

Rond de vierentwintigste minuut kreeg Justin het weer op zijn heupen, maar werd net voor de zestien meter lijn onreglementair tot staan geroepen door de verdediging van BVCB.

Er leek wat verwarring of het nu een vrije trap was of een penalty, maar de scheidsrechter legde de bal buiten het strafschopgebied.

Klusje voor Glenn die de bal eerst kort leek te gaan nemen op ik meen Jasper, maar deze opzet werd doorzien door een verdediger.

De nieuwe korte aanloop werd gevolgd door een krul over de muur en de bal verdween in de uiterste hoek 1-1.

Op slag van rust kreeg BVCB nog een vrije trap op rechts, waarbij wederom slapjes werd ingegrepen in de verdediging en BVCB alsnog met een voorsprong de rust in mocht.

De tweede helft was van geheel ander kaliber, nu kon men wel voor iedere bal en iedere meter terrein winst knokken. Hier en daar liepen de gemoederen zelfs hoog op binnen de eigen geledingen en moest er even worden ingegrepen waarbij er zelfs een gele kaart aan te pas moest komen.

Jammer dat dit het enige smetje op de verder briljante tweede helft was.

D2 kreeg de tegenstander steeds dichter vast op en rond hun eigen strafschopgebied, en eigenlijk was het een wonder dat we uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel zouden komen.

Wederom kregen we een dozijn hoekschoppen en onze wil was wet.

De 2-2 kwam van de voet van Glenn die goed doorging en de bal kon veroveren en met een lob de keeper het nakijken gaf.

Willy probeerde het van rechts en Kick zwoegde aan de linkerkant om Justin in stelling te brengen.

Het harde werken in de tweede helft werd uiteindelijk niet beloond, maar ik denk over de hele wedstrijd bekeken dat het 2-2 gelijke spel een terechte uitslag was.

5e  minuut   0-1

24e minuut    1-1      Glenn

30e minuut    1-2

42e minuut    2-2      Glenn