Kunstgras en de winter - SVS

Kunstgras en de winter

Kunstgras en de winter

Van diverse kanten krijgen wij weleens de vraag waarom bij SVS de kunstgrasvelden niet worden ontdaan van de sneeuw. Het antwoord hierop is heel eenvoudig: dit is door de verhuurder van de velden, Sportief Capelle, niet toegestaan.


Dit wordt nog maar eens bevestigd door onderstaande email welke wij van hen ontvingen:
---
Gezien de onrust die is ontstaan over het gebruik van de kunstgrasvelden in de winter stuur ik hierbij nogmaals de regels voor het gebruik van de velden. Eventueel gebruik van de velden in deze winterse periode door andere verenigingen is niet conform de voorgeschreven regels en afspraken. Dat betreuren wij ten zeerste. Wij zijn daarover ook in gesprek met deze vereniging(en). Dat dat lastig is voor jullie vereniging begrijp ik, maar de afspraken die we hebben gemaakt blijven geldend.

Regels t.a.v. gebruik kunstgrasvelden:

-    Geen gebruik bij besneeuwd veld

-    Sneeuwruimen mag alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven

-    Veld bij vorst betreden geen probleem tot – 10ºC indien infill ‘los’ in de kunstgrasmat   zit

-    Niet betreden bij ijsvorming en ijzel

-    Niet betreden indien sprake is van een opdooisituatie

 

Regels t.a.v. gebruik natuurgrasvelden:

-    Besneeuwde velden niet betreden

-    Bij vorst de velden niet gebruiken

-    Niet betreden zolang de vorst in de grond zit

 

Met vriendelijke groet,

Sportief Capelle

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KNVB REGELS GEBRUIK KUNSTGRAS IN WINTERSE OMSTANDIGHEDEN

In de winter komen vragen op over het gebruik van kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden. Vorst, ijzel, sneeuw. Kan er wel op kunstgras gespeeld worden? En is zout strooien verstandig? Wat zijn de (on)mogelijkheden van het spelen op kunstgrasvelden in winterse omstandigheden?

In bijna alle gevallen vormen weersomstandigheden niet of nauwelijks een belemmering voor de bespeelbaarheid van een kunstgrasveld. De scheidsrechter bepaalt in hoeverre de weersomstandigheden invloed hebben op de wedstrijd.

In het document 'Kunstgras en de winter' wordt meer duidelijkheid gegeven over het gebruik van kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden.

Klik op de onderstaande afbeelding voor de volledige tekst.

kunstgras_en_de_winter_2.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!