KNVB REGIO CUP - INDELINGEN JEUGD EN MEISJES BEKEND

9 april 2021 10:45

De KNVB heeft de indelingen voor de KNVB-Regio Cup bekend gemaakt. Onderstaand een overzicht van de indelingen voor de bovenbouw, de onderbouw en meisjesteams. Inmiddels is bekend dat er voor de senioren géén KNVB-Regio Cup zal worden gehouden.

INDELINGEN KNVB REGIO CUP JEUGD

Het programma is (uiteraard) nog niet bekend, want dat is afhankelijk van de definitieve startdatum.

De regionale aanpak zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s. Vanaf medio februari is de KNVB gestart met een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. Teams in de Categorie B** doen standaard mee tenzij men zich tijdig heeft afgemeld. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule en het aantal wedstrijden (alle teams 1 x of uit en thuis), hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.

'Mogelijkheden benutten'

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. Dus kunnen de teams verder in de KNVB Regio Cup. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Veel van deze 600.000 voetballers mogen nog maar beperkt trainen en bewegen daardoor nauwelijks, terwijl sporten in de buitenlucht juist goed is voor de gezondheid en weerstand, zowel lichamelijk als geestelijk.

Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”

Speelschema / Speeldagenkalender

De KNVB heeft een flexibele speeldagenkalender voor de Regio-Cup opgesteld. De inzet is vooralsnog om voor alle teams op 22 mei aan de RegioCup te starten. Dan kunnen er nog 5 tot 6 wedstrijden worden gespeeld. Onderstaand het overzicht van de KNVB.

speeldagenkalender_KNVB_Regio_Cup_nw2.jpg