Fysiek zwaar debuut voor MD1

Fysiek zwaar debuut voor MD1

BVCB MD1

3 - 0

SVS MO13-1

Competitie

Meisjes D-pupillen, MD1, Groep 2 06

Datum

6 september 2014 8:30

Accommodatie

Sportpark Het Hoge Land
Het Hoge Land 23
2652EA
BERKEL EN RODENRIJS
tel. 010-5112006

Op een nog in ochtendmist gehuld grasveld aan de verre buitenrand (zo ver dat de locals vanaf de kantine de fiets nemen) van sportpark Sporthoek in Bergschenhoek start vandaag het voetbalseizoen 2014-2015 voor onze D-meiden. Zelf ben ik getuige van het eerste officiële optreden op een heel veld en met elf tegen elf van mijn dochter Mara. Ik ken nog niet alle namen van haar ploeggenoten, maar dat komt de komende weken wel. Weken waarin de beide D-teams (D1 een elftal en D2 een zevental) vorm zullen gaan krijgen. We hebben er in ieder geval weer zin in!

 

De eerste tik die onze tegenstander van vandaag uitdeelt, krijgen we al bij aankomst op het veld. De meiden van BVCB zijn -zonder uitzondering- minstens een kop groter dan onze dames. Allemaal tweedejaars D? Dispensatiespeelsters C? De gezonde Bergschenhoekse buitenlucht? Het wordt fysiek zwaar in deze bekerwedstrijd, zoveel is meteen duidelijk.

 

Toch zijn we de eerste helft gelijkwaardig aan onze stevige opponent. SVS is veelvuldig in de aanval en het offensieve duo Jennifer en Nienke heeft veel te doen. Sowieso werkt de hele ploeg hard, het is mooi om te zien dat de meiden er echt iets van willen maken. Dat lukt ook heel aardig, het veld wordt goed breed gehouden en er zijn soms leuke combinaties te zien. Verdedigend zit het prima dicht, onder andere Danée, Diana en Rachel leveren goed werk. De ruststand is een terechte: 0-0.

 

In de tweede helft geeft het fysieke verschil de doorslag. Waar bij onze meiden de krachten beginnen weg te vloeien, kunnen de beulen van Bergschenhoek nog wel even doorduwen. Veelal ook letterlijk, want het is niet allemaal netjes wat de tegenstander laat zien. Wanneer BVCB vlak na rust een grote kans krijgt, weet keepster Angela deze nog fraai te keren. Even daarna is het echter wel raak en vijf minuten later valt ook de 2-0. SVS komt er combinerend weinig meer aan te pas en probeert vooral het lijf te redden. Rachel moet geblesseerd naar de kant na een overtreding van een BVCB-aanvalster en Nienke krijgt nog een scoringskans maar maakt kennis met een brede Bergschenhoekse schouderduw.

 

De 3-0 eindstand is nog alleszins acceptabel. Compliment voor de werklust van onze dames en het combinatiespel van de eerste helft is hoopgevend. Voor een eerste keer ging het lang niet onaardig. Natuurlijk zijn er volop aandachtspunten genoteerd, zoals de aansluiting van het middenveld op de aanvalslinie. Gelukkig maar. Heeft trainer Jim ook nog wat te doen de komende tijd.

 

Marcel Verspeek

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!